fbpx
2 °C Athens, GR
17 Ιανουαρίου 2021

H Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής Βίκυ Λοϊζου στο Greek Economic Summit του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

«Με την ενίσχυση των υποδομών και τις μεταρρυθμίσεις η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας, τουρίστες με την κλασική έννοια ή και πιο μακροχρόνιας διαμονής και βέβαια και τους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας» επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου, μιλώντας σήμερα στο «Greek Economic Summit» του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, σε συζήτηση με θέμα: «Silver Economy». Η κα Λοΐζου υπενθύμισε και τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη χθες, στο ίδιο συνέδριο.

Ειδικότερα, σε σχέση με το «Silver Tourism», η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο για ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, που θα μπορεί να προσελκύσει όχι μόνο περισσότερους επισκέπτες αλλά και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη. Επεσήμανε ότι «αξιοποιώντας τις θεματικές μορφές τουρισμού, μπορούμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και να συμβάλουμε στο να αναπτυχθούν και περιοχές πέρα από τους κλασικούς τουριστικούς προορισμούς».

Εξειδικεύοντας την πολιτική και τις δράσεις η κα Λοϊζου τόνισε τα εξής:

-Δίνουμε έμφαση στην προσβασιμότητα -Παγκόσμια Ημέρα σήμερα για τα άτομα με αναπηρία- αλλά και στην ανάπτυξη επιμέρους προϊόντων.

-Μια από τις προτεραιότητές μας σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τόσο επιταχύνοντας τις διαδικασίες αναγνώρισης των ιαματικών πηγών στη χώρα, όσο και με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξής τους, που θα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτόν.

-Συνολικά, ο τουρισμός υγείας, δηλαδή ο τουρισμός ευεξίας, συνδυαστικά με τον ιαματικό τουρισμό αλλά και ο ιατρικός τουρισμός είναι προτεραιότητα, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια χώρα με εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό.

-Οι κινήσεις περιλαμβάνουν επίσης το θαλάσσιο τουρισμό με το σχέδιο για την ανάπτυξη των τουριστικών λιμένων, το γαστρονομικό τουρισμό και άλλες ειδικές μορφές, όπως ο θρησκευτικός ή ο πολιτιστικός τουρισμός, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην προσέλκυση του ολοένα και αυξανόμενου κοινού των μεγαλύτερων ηλικιών.

«Ο τουρισμός», κατέληξε η κα Λοΐζου, «την εποχή πριν την πανδημία συνεισέφερε στην Ελληνική Οικονομία περισσότερο από 20% του ΑΕΠ. Ωστόσο, δεν είχε φτάσει στο μέγιστο επίπεδο ανάπτυξής του, αφού δεν είχαν αναπτυχθεί ιδιαίτερα οι θεματικές μορφές τουρισμού. Στόχος μας τώρα είναι η γρήγορη ανάκαμψη και η σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού».

Related articles

Χρυσός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης

Στην πρώτη θέση του βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης. Στη διοργάνωση της Μπανγκόκ ο 19χρονος Έλληνας πρωταθλητής του μουάιτάι, ύστερα από μία συγκλονιστική μάχη με τον Ντάβλατ Σαμσίγεφ, επικράτησε με 29-27, και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 57 κ., στην κατηγορία -23 ετών. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 1380 αθλητές και αθλήτριες από 102 […]

Διορία μέχρι την Δευτέρα για την αναστολή συμβάσεων του μήνα Νοεμβρίου

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής σύμβασης για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έμειναν ανοικτές στο lockdown του Νοεμβρίου αλλά είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ. Την Δευτέρα ολοκληρώνεται και η δεύτερη ευκαιρία δηλώσεων αναστολής σύμβασης που δόθηκε σε επιχειρηματίες κλειστούς με κρατική εντολή τον προηγούμενο μήνα, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *