H συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα φέρει σημαντικές αποφάσεις

Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να προχωρήσει στις κρίσεις στην ηγεσία των ενόπλων Δυνάμεων.

Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις-σύμφωνα με τις πληροφορίες του vradini.gr– θα είναι εκτός απροόπτου ήπιες σε επίπεδο ηγεσίας εξαιτίας των συνθηκών και των εξελίξεων με την Τουρκία, αλλά και επειδή οι αρχηγοί απέδειξαν ότι αξίζουν άλλη μια θητεία. Συγκεκριμένα οι πηγές του vradini.gr ανέφεραν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί των κλάδων θα παραμείνουν όπως και οι αμέσως επόμενοι στην ιεραρχία.

Όμως σε επίπεδο υποστρατήγων και ταξιάρχων «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» λέει πηγή του Πενταγώνου. Όπως εξηγεί η ίδια πηγή, υπάρχει «μεγάλη πίεση από κάτω» και με δεδομένο ότι και πέρσι οι αποχωρήσεις ήταν μετρημένες η επετηρίδα έχει φρακάρει. Και κάπου εκεί θα επιδιωχθεί η ικανοποίηση πολλών φιλοδοξιών από το βαθμό του συνταγματάρχη και πάνω.

Συγκεκριμένα -και πάντα εκτός απροόπτου- ο Α/ΓΕΕΘΑ στ/γος Κ. Φλώρος παραμένει δεν αποστρατεύεται, αν και οι σχέσεις του με τον Ν. Παναγιωτόπουλο δοκιμάστηκαν αρκετά την περασμένη χρονιά.

Σήμερα πάντως οι σχέσεις των δυο ανδρών φέρονται να είναι άριστες, και μάλιστα αυτό φαίνεται από αναρτήσεις αμφοτέρων στο twitter όπου ο ένας αναπαράγει τις αναρτήσεις του άλλου.

Μπορεί για κάποιους να φαίνεται αστείο, αλλά όποιος γνωρίζει τη σημειολογία των πραγμάτων, και διαβάζει «κάτω από τις γραμμές» αντιλαμβάνεται ότι οι σχέσεις του υπουργού Άμυνας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Να σημειωθεί ότι ο στρατηγός Φλώρος θεωρείται πετυχημένος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τον συμβουλεύεται σε πολλά ζητήματα που αφορούν την επιχειρησιακή απειλή της Τουρκίας.

Ο Α/ΓΕΣ αντ/γος Χαρ. Λαλούσης θεωρείται πετυχημένος και φέρεται να παραμένει λόγω της πολύ καλής δουλειάς στον Έβρο. Ο ίδιος δεν έχει αντιπάθειες, και η άποψη για το πρόσωπό του είναι πολύ θετική.

Επίσης και ο Α/ΓΕΑ ανπτ/χος Γ. Μπλιούμης ο οποίος κλείνει δυο χρόνια (είναι ίσως ο αδύναμος κρίκος εάν «φαγωθεί» κάποιος αρχηγός)  ελέω Rafalle δύσκολο να απομακρυνθεί, και θεωρείται ότι έχει κάνει άριστη δουλειά στην Π.Α.

Ο κ. Μπλιούμης έχει πολλές συμπάθειες στο Πεντάγωνο, κυρίως λόγω της αθόρυβης δουλειάς του σε επιτελικό αλλά και επιχειρησιακό επίπεδο. Επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν οι αρχηγοί Στρατιάς, Τακτικής Αεροπορίας και Στόλου.

Από εκεί και κάτω όμως…

Σε ότι αφορά το Πολεμικό Ναυτικό οι κρίσεις δεν θα επηρεάσουν σύμφωνα με τις πληροφορίες μας την ηγεσία αφού θεωρείται ότι έχει πετύχει στο ρόλο της πλήρως.

Ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης -ο οποίος θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην εισήγηση για τις φρεγάτες αλλά και γενικότερα αφού το Π.Ν θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή αμύνης- θεωρείται πετυχημένος και άλλωστε έχει τραβήξει το περισσότερο κουπί από όλους μέσα στο 2020, αφού το Π.Ν. είναι νυχθημερόν στο Αιγαίο, σε θέση μάχης.

Πληροφορούμαστε ότι ο αρχηγός Στόλου αντ/νχος Λυμπέρης θα παραμείνει γιατί θεωρείται πετυχημένος, αλλά -όπως λένε και επιτελείς του Πενταγώνου- από εκεί και πέρα θα πρέπει να δοθεί «χώρος» για την ανέλιξη κι άλλων ανωτέρων αξιωματικών.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες τα γραφεία των επιτελών των τριών κλάδων στο υπουργείο Άμυνας, είχαν πάρει φωτιά, και τα ονόματα έδιναν και έπαιρναν. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Την πρόθεση του να συνεχίσει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel