Η Δήλωση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου 25 Μαρτίου

200 χρόνια μετά, τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Το “Ελευθερία ή Θάνατος” δεν είναι απλώς το σύνθημα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, είναι η πεμπτουσία της Εθνικής μας συνείδησης και η μνήμη που μας κληροδοτήθηκε από το «Ή ταν ή επί τας» της Σπαρτιάτισσας μάνας, που ξεπροβοδίζοντας τον γιό της σε πόλεμο, του ζητούσε να γυρίσει νικητής με την ασπίδα ή νεκρός πάνω στην ασπίδα. 200 χρόνια μετά, φόρος τιμής στους ένδοξους αγώνες των ηρώων του 1821 είναι η διαρκής προάσπιση του κεκτημένου της Ελευθερίας, η υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαίων πάνω στην στέρεη βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, η εμπέδωση της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της Χώρας μας και ιδίως των νέων, αλλά και η ειλικρινής ανίχνευση των λαθών που κάναμε όλα αυτά τα 200 χρόνια, ώστε να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον.

200 χρόνια μετά, η ένδοξη ιστορία μας, συνεχίζει να μας εμπνέει σε καιρούς κρίσης. Όπως το 1821, ο αγώνας των Ελλήνων για Ελευθερία σημάδεψε την τότε γενιά, έτσι και τώρα το 2021 η δική μας γενιά καλείται μέσω της επιχείρησης «Ελευθερία», να δώσει τη μάχη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Παρόλο που η υγειονομική κρίση μας στερεί τους επετειακούς εορτασμούς που θα θέλαμε, δεν αφαιρεί στο ελάχιστο τη λάμψη, τη δόξα και την υπερηφάνεια που νιώθουμε για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Πέραν των επετειακών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλη συγκίνηση μας προκαλεί το γεγονός πως όλες οι χώρες του κόσμου τιμούν την Εθνεγερσία και η επέτειος της, γιορτάζεται εκεί που χτυπά η καρδιά της ομογένειας, εκεί που υπάρχει μια δεύτερη μεγάλη Ελλάδα.

200 χρόνια μετά, το λαμπρό παράδειγμα των προγόνων μας είναι ζωντανό και μας διδάσκει πως με επιμονή, ελπίδα αλλά κυρίως με ενότητα, ακολουθώντας τα λόγια του Μακρυγιάννη: Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”, θα καταφέρνουμε πάντοτε ως Έθνος να βγαίνουμε νικητές! Τιμή, ευγνωμοσύνη και δόξα στους ήρωες του ’21! Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά! Χρόνια πολλά Ελλάδα!


Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Στόχος της κυβέρνησης η επανεκκίνηση του λιανεμπορίουΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας παρουσιάζονται μουσικά έργα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: