fbpx
4 °C Athens, GR
18 Ιανουαρίου 2021

H EE σκοπεύει να διακόψει την αεροπορική σύνδεση με την Βρετανία

Σε ιδιαίτερη ανησυχία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Γερμανία περιορίζει την αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Γερμανός υπουργός υγειονομικής περίθαλψης Γιένς Σπαν επιβεβαίωσε λίγο αργότερα την Κυριακή ότι η Γερμανία ανέστειλε τις πτήσεις με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο από τα μεσάνυχτα και εισήγαγε περιορισμούς για τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική τη Δευτέρα λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους COVID-19 που ανακαλύφθηκε και στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το ακριβές σχέδιο της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι το εξής:

  • Από τα μεσάνυχτα απόψε έως τις 6 Ιανουαρίου, απαγορεύεται όλη η εναέρια κυκλοφορία επιβατών μεταξύ Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας
  • Η απαγόρευση απογείωσης και προσγείωσης δεν θα ισχύει για πτήσεις κάργκο.
  • Δεν θα υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για τους Γερμανούς πολίτες. Για τους Γερμανούς, θα πρέπει να υπάρχουν πτήσεις επιστροφής προς τη Γερμανία μόνο σε αεροπλάνα που οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να φέρουν πίσω στη βάση τους.

Σε διαβουλεύσεις η ΕΕ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τη διακοπή των πτήσεων από αύριο προς τη Βρετανία.

Υπό επεξεργασία βρίσκονται οι σαφείς κανόνες για το θέμα αυτό και η Γερμανία βρίσκεται «σε επαφή για το ζήτημα αυτό με τους ευρωπαίους εταίρους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμονισμένη αντίδραση των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας, έχουν ήδη επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις αφίξεις από το Ην. Βασίλειο.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη συνεργατών του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με εκπροσώπους των κρατών-μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, η γερμανική προεδρία αύριο συγκάλεσε συνεδρίαση της επιτροπής του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Πηγή: sputniknews.gr

Related articles

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…

O πατέρας της Γεωπολιτικής είναι ο Θουκυδίδης (περ. 460-399 π.Χ.) και το βιβλίο του με θέμα την ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές μελετητών διεθνών σχέσεων εδώ και πολλούς αιώνες. Έως και σήμερα, το έργο του εξακολουθεί να μνημονεύεται όταν γίνεται λόγος για τις τρέχουσες εξελίξεις. Ο όρος «παγίδα του […]

Κυριάκος Μητσοτάκης Η Ελλάδα που παράγει και εξάγει προτεραιότητα μας

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, χαρακτηρίζοντας ως «μικρό άθλο» το γεγονός πως ο τομέας του εξωτερικού εμπορίου αποδεικνύεται ανθεκτικός και στηρίζει την ελληνική οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στόχος του είναι «η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που εξάγει» και επισήμανε πως το εξωτερικό εμπόριο μπορεί να γίνει και πάλι το όχημα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *