Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τη δημιουργία ΚΑΠΗ στην Πεύκη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη μετά την παραχώρηση οικοπέδου του ΕΦΚΑ από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό για τα σχέδια ανέγερσης του κτηρίου, το οποίο θα είναι συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων και σύμφωνα με την μελέτη που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη κτηριακή δομή η οποία θα δημιουργηθεί στην Κάτω Πεύκη αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της Περιοχής.

kalitheapress gr

Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη -αυτοψία στο σημείο ανέγερσης του ΚΑΠΗ.  Ο Τ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου καθώς και για τη γενικότερη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση συμπαντικών έργων και υποδομών στην περιοχή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε έργα συντήρησης τοπικών οδών, στη δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων και του Δημοτικού Σταδίου, στην ανάπλαση πλατειών, στην  ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων κ.α. Θερμές ευχαριστίες διατύπωσε και προς τον κ. Χατζηδάκη για τη σχετική παραχώρηση του οικοπέδου.

kalitheapress gr

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η δημιουργία υποδομών καθώς και η χρηματοδότηση για την ανέγερση κοινωνικών δομών, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η τρίτη ηλικία βρίσκει το σπίτι της. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες κοινωνικές δομές οι οποίες προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες ανθρώπων του μόχθου και της Τρίτης ηλικίας. Θέλω να συγχαρώ  τον Υπουργό, τον Κωστή Χατζηδάκη για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία που είχε να διαθέσει αυτό το οικόπεδο μέσω του ΕΦΚΑ για να μπορέσουμε και εμείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο και τον Δήμαρχο προκειμένου με ένα προϋπολογισμό 750 χιλιάδων ευρώ να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια δομή η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας».

διάβασε και αυτό  Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με διακίνηση ναρκωτικών σε Αττική και Μύκονο (vid, pics)

kalitheapress gr

Από την Πλευρά του ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στις δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ΕΦΚΑ είναι ένας οργανισμός που συνδέεται άμεσα με την κοινωνική πολιτική και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη με την παραχώρηση  στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης του συγκεκριμένου οικοπέδου.  «Η κτιριακή υποδομή θα εξασφαλίσει  καλύτερες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους. Μπράβο στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που θα στηρίξει με πόρους της Περιφέρειας την ανέγερση του κτιρίου και στον Τάσο Μαυρίδη που πήρε την πρωτοβουλία για αυτό το νέο ΚΑΠΗ στον δήμο του».

Πηγή: otavoice.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα από ολλανδικά Μέσα για ελληνικούς προορισμούς που είναι ελκυστικοί για επίσκεψη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel