Η Νέα Οδός αλλάζει τον οδικό χάρτη της Ελλάδας

Η Νέα Οδός, έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου παραχώρησης «Ιόνια Οδός».

Αυτό το έργο πνοής, με συνολικό μήκος 380 χλμ., περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά τμήματα:

Α) τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους 196 χλμ. από Αντίρριο έως Ιωάννινα (Ανισόπεδος Κόμβος με Εγνατία Οδό). Αυτός ο αυτοκινητόδρομος έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού:

  • Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.
  • Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.
  • Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ταξίδι από Αντίρριο έως και Ιωάννινα διαρκεί πλέον 1 ώρα και 40 λεπτά σε σχέση με τις 3 ώρες και 30 λεπτά.

Πρόκειται για ένα έργο που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών και να δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες συνολικού μήκους 7 χλμ., 4 σήραγγες συνολικού μήκους 11,2 χλμ., 77 κάτω διαβάσεις και 24 άνω διαβάσεις.

Β) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. μήκους περίπου 172,5 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, μετά τα Καμένα Βούρλα. Στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. έχει προγραμματιστεί και εκτελείται μια σειρά σημαντικών έργων μετατροπής του σε ένα σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Στόχος είναι τα 172,5 χλμ. από τη Μεταμόρφωση έως και την Σκάρφεια να μετατραπούν σε πρότυπο σημείο αναφοράς τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή πρότυπα. Στις εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διαπλατύνσεις του δρόμου, αλλαγές των στηθαίων ασφαλείας, ανακατασκευές ανισόπεδων κόμβων, αναβάθμιση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων, βελτίωση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης κ.α.

διάβασε και αυτό  Από σήμερα οι δηλώσεις Αυγούστου για Αναστολή συμβάσεων–Ποιους εργοδότες αφορά

Το συγκεκριμένο τμήμα του Α.Θ.Ε. διασχίζει δύο περιφέρειες και τρεις νομούς και στα τεχνικά του χαρακτηριστικά συναντάμε μεταξύ άλλων: 8 γέφυρες, 30 ανισόπεδους κόμβους και ημικόμβους και 84 άνω & κάτω διαβάσεις.

Γ) το συνδετήριο κλάδο του Π.Α.Θ.Ε. Σχηματάρι – Χαλκίδα, μήκους 11 χλμ. που είναι υπό κατασκευή.

 

Το όραμα

Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το χάρτη της Ελλάδας και να αποτελούμε πρότυπο για τον κλάδο μας.

Δημιουργούμε αξία για τη χώρα, τις τοπικές κοινωνίες και τους μετόχους μας, χρησιμοποιώντας ως κύριο όχημα τη δέσμευση των ανθρώπων μας, την εξειδίκευση και τη γνώση τους.

Η αποστολή

Προσφέρουμε τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας σε συνδυασμό με τις πλέον ποιοτικές υπηρεσίες. Επιδιώκουμε την υπεροχή στη λειτουργία και τη συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων μας. Αναγνωρίζουμε την απόλυτη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, φροντίζουμε τους ανθρώπους μας και συμβάλλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ζήσε τον Αύγουστο με αέρα ανανέωσης κάνοντας αποτοξίνωση! Είναι μία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: