Ολική επαναφορά για το Ίδρυμα Ευγενίδου με νέες δράσεις για όλες τις ηλικίες

Mε 14 εντυπωσιακές παραστάσεις για όλες τις ηλικίες υποδέχεται το κοινό από αρχή Σεπτέμβρη το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ένα από τα μεγαλύτερα πλανητάρια στον κόσμο.  

Επίσης, από τις 11 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου περιμένουν το κοινό νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, 57 διαδραστικά εκθέματα που απλώνονται στους δυο ορόφους του, σε έναν χώρο που μετατρέπει τις Φυσικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες στην πιο διασκεδαστική υπόθεση! 

Επιπλέον, το εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για νέους/νέες, UTech Lab, υποδέχεται την νέα χρονιά με 12 διαφορετικά εργαστήρια, από τα οποία 9 πραγματοποιούνται online και 3 με φυσική παρουσία. Όλα τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους και νέες 12-18 ετών και προσφέρονται δωρεάν. 

Παράλληλα, με αφορμή την προσεδάφιση του Rover Perseverance της NASA στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου δημιούργησε ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να εξερευνήσουν οι μαθητές Γυμνασίου τα μυστικά του «κόκκινου πλανήτη». 

Οι μαθητές Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ανάγνωσης επιλεγμένων βιβλίων απευθείας από το σπίτι  στο πλαίσιο της Σειράς Online Συναντήσεων Φιλαναγνωσίας για γονείς και παιδιά της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου. 

Τέλος, από τις 10 Σεπτεμβρίου η Επετειακή Έκθεση, «Τρέξε πάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης» 1821. Ο Αγώνας στην θάλασσα, ανοίγει και πάλι για το κοινό με είσοδο ελεύθερη και προγράμματα ξεναγήσεων που θα μας φέρνουν όλους μας πιο κοντά στην θαλασσινή ιστορία της Επανάστασης του 1821.
 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Πέθανε ο Σόν Κόνερυ

Απάντηση

Recommended
Η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας, η CIA, απάλλαξε από τα καθήκοντά…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: