App Icon

ΙΛΙΣΟΣ Παρανομεί και ρυπαίνει ανεξέλεγκτα την Καλλιθέα ο κ Κάρναβος

ΙΛΙΣΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και το υπουργείο Εσωτερικών έβαλε τους κανόνες της προεκλογικής εκστρατείας σε ό,τι αφορά τη ρύπανση.

Με σχετική απόφαση του υπουργού εσωτερικών (ΦΕΚ 1166Β/2019) ορίζεται μεταξύ άλλων ότι απαγορεύεται στους Συνδυασμούς η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανό, πανό, αφισών γιγαντοαφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής. Η προβολή στους χώρους που διατίθενται γίνεται μέσα σε μόνιμα και σταθερά πλαίσια που έχουν κατασκευάσει οι Δήμοι ή σε προσωρινά και κινητά που κατασκευάζονται και τοποθετούνται με δαπάνες των Συνδυασμών. Η παραβίαση των ανωτέρω απαγορεύσεων επισύρει πρόστιμο εις βάρος του Συνδυασμού από 50.000,00 μέχρι 100.000,00 ευρώ.

Οι Δήμαρχοι υποχρεούνται για την άμεση καθαίρεση των αεροπανό, πανό, καθώς και των γιγαντοαφισών και αφισών, την αποκόλληση των φωτογραφιών και λοιπού έντυπου υλικού, την αποσυναρμολόγηση των πρόσκαιρων κατασκευών και τον καθαρισμό από χρωστικές ουσίες των εξωτερικών χώρων. Παράβαση της υποχρέωσης αυτής από τους Δημάρχους τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Ο κ Κάρναβος όμως δε σέβεται το νομοθετικό πλαίσιο, αδιαφορεί όπως πάντα για την προστασία του περιβάλλοντος και προσβάλλει την πολιτική αισθητική των καλλιθεατών. Η πόλη ασχημαίνει από την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση, από την ανεξέλεγκτη διανομή προεκλογικών φυλλαδίων και εφημερίδων, από την ανάρτηση μπάνερ σε κολώνες της ΔΕΗ και κάθε λογής στύλους, με όλα αυτά που τόσο πλουσιπάροχα και ανερυθρίαστα ο κ Κάρναβος φορτώνει τους δρόμους μας, λες και είναι τσιφλίκι του.

Για μια ακόμα φορά οδηγεί την πόλη μας ένα βήμα πίσω.

Όχι μόνο ρυπαίνει αλλά εμποδίζει την καθαίρεση των αεροπανό, πανό, καθώς και των γιγαντοαφισών και αφισών και φυσικά δεν επιβάλλει ποινές στον εαυτό του, κάνοντας κατάχρηση της δημοτικής εξουσίας. Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι υπηρεσιών, θα συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα ή θα καθαιρέσουν το παράνομο υλικό και θα επιβάλουν πρόστιμα;

διάβασε και αυτό  ΑΝΤΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΤΤΑΝΙΔΗ

Η συστηματική ρύπανση στην οποία επιδίδεται ο υποψήφιος αυτός δήμαρχος ενδεχομένως να μην είναι άσχετη με το γεγονός ότι παλεύει να μπεί στο δεύτερο γύρο και λόγω της αγωνίας αυτής να προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Αλλά σε βάρος της Καλλιθέας…

Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά κι εμείς ως πολίτες ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. 

Όλοι εμείς που επιθυμούμε μια όμορφη Καλλιθέα, δεν επιτρέπεται να επικροτήσουμε  τη δράση του αυτή που μας ρυπαίνει. Τέτοιους πολιτικούς που μετατρέπουν το περιβάλλον σε χωματερή, σε μια τεράστια μουτζούρα, σε ένα αποτρόπαιο installation παρακμής και εξαθλίωσης, πρέπει να τους στέλνουμε σπίτι τους.

Ο περιβαλλοντικό σύλλογος ΙΛΙΣΟΣ για τους παραπάνω λόγους αλλά και για την περιβαλλοντική καταστροφή που επήλθε στην Καλλιθέα κατά τη διάρκεια της θητείας του, καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον κ Κάρναβο.

ΙΛΙΣΟΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 19:00 η Αδερφοτητα Ποντίων "Η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel