Ισραήλ: Ποιοι και γιατί θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου για κορονοϊό

Βιοχημικός από το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη μάς εξηγεί γιατί το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενέκρινε τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και γιατί εκεί θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα και η διεθνής κοινότητα.
Tο Ισραήλ, η χώρα πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς, με ένα πρόγραμμα υπόδειγμα, που δείχνει διεθνώς τον «δρόμο», ήδη προέκρινε την 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό για όσους έχουν ευάλωτο ανοσοποιητικό.
«Σύντομα όμως η τρίτη δόση θα γίνει σε όλους, ενώ θα καθιερωθεί βαθμηδόν ο ετήσιος εμβολιασμός» μας εξηγεί ο φαρμακοποιός και βιοχημικός Σάνταντ Αμπντ Αλ-Χακ, που εργάζεται στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, διευκρινίζοντάς μας ποιους ακριβώς εννοεί το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ όταν μιλά για «αδύναμο ανοσοποιητικό»:
«Τους μεταμοσχευμένους, που είναι σε ανοσοκαταστολή, τους διαβητικούς, τους καρκινοπαθείς και τους άνω των 65 ετών. Η έγκριση για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους αναμένεται τις επόμενες μέρες. Αυτές οι κατηγορίες θα εμβολιαστούν προσεχώς στο Ισραήλ, γιατί όντως πρέπει να εμβολιαστούν» τονίζει.

Η τρίτη δόση εμβολίου δεν σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα

Αδύναμο ανοσοποιητικό δεν έχουν «οι κουρασμένοι, οι άυπνοι, οι καταβεβλημένοι ψυχολογικά, όσοι υποσιτίζονται» προσθέτει. «Το ανοσοποιητικό δεν συνδέεται με τον τρόπο διατροφής ή διαβίωσης, όπως διακινείται» επεξηγεί ο συνομιλητής μας.
Η ενισχυτική τρίτη δόση δεν σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα, διευκρινίζει περαιτέρω ο ειδικός. «Μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν ότι μετά από 6 μήνες έχουμε μικρή πρώτη του ανοσοποιητικού. Χρειάζεται ενίσχυση επομένως. Το εμβόλιο φθίνει» συνεχίζει ο Αλ-Χακ.
Η Pfizer ήδη έκανε αίτημα στις ΗΠΑ για να αποδεχτεί την τρίτη δόση. «Αλλά ο διεθνής Οργανισμός Υγείας ζητά περισσότερα δεδομένα για να την εγκρίνει, αν και όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί οδηγούμαστε διεθνώς. Η τρίτη δόση θα είναι αναγκαία σύντομα. Το επόμενο βήμα θα είναι μια δόση ετησίως» προβλέπει ο βιοχημικός.
Στο Ισραήλ ήδη ξεκίνησε ο εμβολιασμός και των 12-18 ετών. «Δεν θα πάμε στις μικρότερες ηλικίες γιατί οι 12-18 έχουν μεγάλη κοινωνικότητα και αποτελούν ενεργές πηγές μεταδοτικότητας» υπογραμμίζει ο Αλ-Χακ.
Πηγή: sputniknews.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε όλο τον κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Έχει πείσμα και όρεξη για δουλειά. Έχει φιλοδοξίες και θέληση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel