App Icon

Ιωάννης Μαρκάκης…Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας… μνημόσυνο

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 11.30 στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας θα τελεστεί το μνημόσυνο για τον Καλλιθεάτη  πρώην διοικητή της τροχαίας Καλλιθέας Ιωάννη Μαρκάκη. Η κηδεία είχε γίνει την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 από το κοιμητήριο της Καλλιθέας….

Στην σελίδα fb ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ,ΧΡΟΝΙΚΑ, κάτω από την ανάρτηση του κ. Διαμαντή για τον θάνατο του Ιωάννη Μαρκάκη, μπορεί να διαπιστώσουμε την ιδιαίτερη εκτίμηση που έτρεφαν όλοι στο πρόσωπο του.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση στις 5 Ιανουαρίου αναφέρει

“Αγαπητός Συνάδελφος ,άξιος Αξιωματικός ,τωρα εα ,της ΑΠ ,και κατόπιν της ΕΛ.ΑΣ, εξεδήμησεν εις Κύριον σήμερα το πρωί. Ο Γιάννης ο Μαρκάκης δεν είναι πια κοντά μας , στην επίγεια Αστυνομική μας Οικογένεια που αγάπησε και βίωσε…
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Παρασκευή 7-1-2022 από το κοιμητήριο της Καλλιθέας 1330 ώρα. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του και ,στις οικογένειες των δύο θυγατέρων του . Καλό Παράδεισο Γιάννη , οι εναπομείναντες της ΑΠ ,θα σε θυμούνται και θα σε μνημονεύουν.”

Το βιογραφικό του Ιωάννη Μαρκάκη δείχνει πως ένας άνθρωπος από ένα μικρό χωριό του Ηρακλείου Κρήτης κατάφερε πολλά…

Ο Ιωάννης Μαρκάκης του Γεωργίου και της Σοφίας γεννήθηκε το 1945 στο Πετρεφάλι Ηρακλείου Κρήτης. Ήταν μαθητής του  Επαρχιακού Γυμνάσιου της Πόμπιας Ηρακλείου Κρήτης το 1963. Υπηρέτησε την διετή στρατιωτική του θητεία από το 1965 έως το 1967 στην Αθήνα, την Κοζάνη και την Κύπρο. Τον Μάιο του 1968 κατετάγη στην Αστυνομία Πόλεων και αμέσως μετά την αποφοίτησε  από την σχολή Αστυφυλάκων τοποθετήθηκε στο ΙΑ Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου υπηρέτησε σαν Αστυφύλακας έως το 1973.

1973 έως 1977 υπηρέτησε στην Άμεση Δράση (το γνωστό 100) στην περιφέρεια Καλλιθέας και την ευρύτερη περιφέρεια της Αθήνας. Τον  Σεπτέμβριο του 1977  εισήχθη στην σχολή Αρχιφυλάκων και τον Ιούλιο του 1978 ως αρχιφύλακας πλέον, τοποθετήθηκε και πάλι στο ΙΑ Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου παρέμεινε μέχρι την εισαγωγή του στην σχολή Υπαστυνόμων,  αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1982

διάβασε και αυτό  Χειροπέδες σε άνδρα που άρπαξε από αυτοκίνητο στο Ηράκλειο τσαντάκι με 1.980 ευρώ

Ως αξιωματικός πλέον της Αστυνομίας από το 1982 και μετά υπηρέτησε στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών ως υπασπιστής του Γενικού Διευθυντή Ασφαλείας και στη συνέχεια ως υποδιοικητής στο ΙΑ Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας. Διετέλεσε διοικητής στο ΛΔ Τμήμα Ασφαλείας Αμφιθέας, στο ΚΓ Τμήμα Ασφαλείας Υμηττού, υπασπιστής του Αττικάρχη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην συνέχεια διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου και στο τμήμα Τροχαίας Αερολιμένα Αθηνών στην περιοχή του Ελληνικού. Διετέλεσε διοικητής στην Τροχαία Καλλιθέας από τις  29 Μαρτίου 2001  μέχρι την αποστράτευση του ,προσφέροντας τις υπηρεσίες του με ευρύτερη αρμοδιότητα της τροχαίας σε έντεκα (11) δήμους της Νότιας Περιφέρειας της Αθήνας.

Παράλληλα με τα καθήκοντα του διετέλεσε καθηγητής στις Αστυνομικές Σχολές Αστυφυλάκων και Αρχιφυλάκων, την Σχολή Αρχικελευστών του Λιμενικού Σώματος και την Σχολή Ασφάλειας του Στρατού. Διετέλεσε επι τριετία εισηγητής στα πειθαρχικά Συμβούλια της Αστυνομίας.

Στις 29 Ιουνίου 2003 προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και απο τις 24 Σεπτεμβρίου 2003 ήταν Έλληνας πολίτης συνταξιούχος, ενώ παρέμενε ενεργό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στην εν λόγω επιτροπή τοποθετήθηκε το 1998 και προσέφερε τις υπηρεσίες του για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Υπηρέτησε συνολικά στην Αστυνομία 35 συναπτά έτη. Κατά την διάρκεια της θητείας του τιμήθηκε επαξίως: Με το Χάλκινο Αστυνομικό Μετάλλιο, με το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας, με το Μετάλλιο Ευδόκιμου Διοικήσεως, με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής. Επίσης τον Φεβρουάριο του 2003 τιμήθηκε και βραβεύθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών για την πολύτιμη βοήθεια του στους αγώνες τους.

διάβασε και αυτό  Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο συγγρού στο ύψος της Νέας Σμύρνης

Ήταν παντρεμένος με την Βασιλική Σιμοπούλου, καταγώμενη από την Άρτα, είχε 2 κόρες και ήταν μόνιμος κάτοικος Καλλιθέας και δημότης  από το 1968.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Νεκρός εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης ένας 33χρονος σε διαμέρισμα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel