Καλλιθέα Βοήθεια στο Σπίτι 15600 Γραμμή Υποστήριξης

Tο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  του Δήμου Καλλιθέας  είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικών διαστάσεων που υποστηρίζει την περίθαλψη και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και μη ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθεια. Έχει σαν στόχο τη δημιουργία υπηρεσιών, μέσω των οποίων προωθείται η απασχόληση ή η επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα των γυναικών, λόγο της υψηλής συμμετοχής αυτών σε ειδικότητες που απαιτούν οι δημιουργημένες υπηρεσίες (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, νοσηλευτριών και οικογενειακών βοηθών).

Αναλυτική παρουσίαση των ενεργειών της Μονάδας «Βοήθεια στο Σπίτι»

 • Καταγραφή αναγκών των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ
 • Επικοινωνία με αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς σε κεντρικό επίπεδο
 • Προσέγγιση για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ομάδας στόχου
 • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας
 • Πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης
 • Επισκέψεις κατ’ οίκον με σκοπό:

Επαφή και γνωριμία με τα μέλη των οικογενειών της ομάδας στόχου

Καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης

Συλλογή στοιχείων που να πιστοποιούν την ταυτότητα του κάθε συνεντευξιαζόμενου καθώς επίσης και την οικογενειακή του κατάσταση

Συλλογή στοιχείων σχετικά με την αστικοδημοτική κατάσταση, την ασφάλιση, την κατοικία, την υγεία κ.τ.λ. ενημέρωση σε ό,τι αφορά θέματα υγείας, υγιεινής, στέγασης

Παράλληλα παρέχει σε συνεργασία με άλλες δομές του Δήμου  νοσηλευτικές υπηρεσίες ειδική εξωνοσοκομειακή νοσηλεία (ενέσεις, πίεση)   παροχή συμβουλευτικής αγωγής,  ψυχολογική στήριξη,      οικιακή φροντίδα (καθαριότητα του ηλικιωμένου, καθαριότητα σπιτιού, παροχή έτοιμου γεύματος στο σπίτι, εξωτερικές εργασίες, ψώνια, πρακτικές εξυπηρετήσεις – εξόφληση λογαριασμών, συνοδεία σε διάφορες υπηρεσίες, τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάλογα με τις ανάγκες του εξυπηρετούμενου)

Σε επίπεδο ατομικής εξυπηρέτησης αφορά στην βοήθεια και προσπάθεια αντιμετώπισης προσωπικών ή οικογενειακών προβλημάτων της ομάδας στόχου και των οικογενειών τους. Προς τούτο αναπτύσσεται συνεργασία με συναφείς επιστημονικές ειδικότητες (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς,  κ.α.) και με Αρχές ή Υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα και αρμοδιότητα (τυπική ή ουσιαστική) για την λύση ή την αντιμετώπισή του. Περιλαμβάνει επίσης:

 • Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο. Στα πλαίσια αυτά θα παρέχεται βοήθεια για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την αντιμετώπιση του άγχους, των εσωτερικών συγκρούσεων και τυχόν αρνητικών αντιδράσεων που προκύπτουν από διάφορες δυσκολίες.
 • Παρακολούθηση ατομικών περιστατικών για τον εντοπισμό και την πρόληψη οποιονδήποτε  προβλημάτων.
 • Άσκηση συμβουλευτικής, συζήτηση, ψυχοσυναισθηματική στήριξη, διευκόλυνση στην εύρεση λύσεων των προβλημάτων τους και γενικότερη δραστηριοποίηση της περίπτωσης.
 • Κατ΄ οίκον επισκέψεις για την διενέργεια κοινωνικής έρευνας και ανάλογα με την ιδιαιτερότητα και σημαντικότητα του προβλήματος να υπάρχει διαρκής και πολλές φορές μακρόχρονη επαφή και επικοινωνία με τα άτομα.
 • Παρακολούθηση συγκεκριμένων περιπτώσεων ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ένταξης στο κοινωνικό ή άλλου είδους δυσκολίες, σε συνεργασία με τις οικογένειές τους.
διάβασε και αυτό  Τα Απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη live από το ΚΠΙΣΝ

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Σαράντα ημέρες πέρασαν από την Ανάσταση ως την Ανάληψη του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel