Η Καλλιθέα στις πρώτες θέσεις έργων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημοσίου χώρου»

Ο Δήμος Καλλιθέας είναι από τους πρώτους δήμους που εντάσσεται στο  πρόγραμμα έργων «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημοσίου χώρου», από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. συνολικού προϋπολογισμού 204 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα μετά τον Δήμο Φυλής 9.786.203 ευρώ, ακολουθεί η  Καλλιθέα με  8 εκ. ευρώ, η Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων με 7 εκ. ευρώ, Χαλανδρίου, Λαυρεωτικής και Ηρακλείου Αττικής από 6 εκ. ευρώ, Ασπροπύργου 5.717.982,96 ευρώ, Δάφνης – Υμηττού και Περιστερίου από 5 εκ. ευρώ, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 4,5 εκ. ευρώ, Γαλατσίου και Κυθήρων από 4 εκ. ευρώ, Αμαρουσίου, Αλίμου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού και Παλλήνης από 3 εκ. ευρώ, Ζωγράφου 2.350.000 ευρώ και Ελευσίνας 1 εκ. ευρώ.

 

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση ανάπλασης των πόλεων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Τα έργα αφορούν στη δημιουργία έργων βιώσιμης ανάπτυξης για αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του κτιριακού αποθέματος, δικτύων ήπιας μετακίνησης, ανάπλαση περιοχών με ύδατα και χώρων πρασίνου, καθώς και εγκατάσταση «έξυπνων» εφαρμογών και καινοτόμων τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας.

ρεπορτάζ Έλενα Φυντανίδου πηγη amarysianotia.gr.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ 4,7 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 840!

Απάντηση

Recommended
Οι «Περίπατοι» στο Παλαιό Φάληρο, είναι η δράση των Δημοτικών…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: