Καρχαρίας σε παραλία του Ναυπλίου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα (27.04) στην Καραθώνας στο Ναύπλιο όταν είδαν στα ρηχά έναν καρχαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καρχαρίας, που εντοπίσθηκε στην παραλία του Ναυπλίου και βιντεοσκοπήθηκε, είναι Γλαυκοκαρχαρίας και ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματος του). Προφανώς οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει αναφέρει το argolikeseidhseis.gr.

Πρόκειται για καρχαρία της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι ένας λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που κατοικεί σε όλα τα ελληνικά νερά. Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές. Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. Δείτε το βίντεο που κατέγραψαν ερασιτέχνες:

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δόμνα Μιχαηλίδου 210.000 σχολικά γεύματα ξεκινούν άμεσα

Απάντηση

Recommended
Οι συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: