Κεφαλονιά: Εισβολή αγνώστων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Τραυματίστηκαν δύο στελέχη του Λιμενικού

Παράνομη εισβολή στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης από ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, τα οποία έφεραν κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες, και τα οποία κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής, κρατώντας ξύλα και πέτρες.

Οι ανωτέρω έγιναν αντιληπτοί από τον Διοικητή της Ακαδημίας καθώς και βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προστατέψουν τους διαμένοντες σπουδαστές καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τα εν λόγω άτομα να απομακρυνθούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ομάδα των ατόμων, ενώ αρχικά απομακρύνθηκε, στη συνέχεια αιφνιδιαστικά επανεισήλθε με τον ίδιο τρόπο στον χώρο της Σχολής και κατά την προσπάθεια του Διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ακολούθως, επιτέθηκαν και χτύπησαν και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον Διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε κάποιον από τους εξήντα δύο σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας, ενώ επί του εξωτερικού προαυλίου βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια.

διάβασε και αυτό  «Πολύ πιθανό να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής ο μικρός Φώτης» λέει ο γιατρός του

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης και η ταυτότητα των δραστών.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μετά και τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου σήμερα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: