App Icon

Διαβάστε εδώ την κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη

Φίλες και φίλοι,

Είμαι βαθιά συγκινημένος για την σημερινή μεγαλειώδη και ανεπανάληπτη αυτή συγκέντρωση.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω για την δυναμική παρουσία σας σήμερα εδώ.

Θέλω να στείλω σε όλους του συμπολίτες μας το μήνυμα  της Ενότητας και της Νίκης, το μήνυμα ότι η Καλλιθέα έχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ, το μήνυμα ότι  η Καλλιθέα μπορεί να γίνει μία σύγχρονη και έξυπνη πόλη, στην οποία αξίζει να ζεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Χατζόπουλο και τον Νίκο Γιοβανίδη, δύο συμπολίτες μας που είχαμε συνεργαστεί κατά το παρελθόν για την Καλλιθέα και με την παρουσία τους σήμερα εδώ σηματοδοτούν την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της παράταξης μας.

Μίας παράταξης που γεννήθηκε πριν από μόλις 7 μήνες και που σήμερα συσπειρώνει πολίτες που ξεπέρασαν παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές και έχουν ένα κοινό γνώρισμα, την αγάπη τους για την Καλλιθέα.

 

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε σήμερα εδώ, λίγες ώρες πριν  ανοίξουν οι κάλπες.

Έχουν περάσει 7 μήνες από τότε που η παράταξή μας «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσει η οπισθοδρόμηση και η υποβάθμιση της Καλλιθέας που ζούμε τα τελευταία 5 χρόνια.

Είμαι εδώ, μαζί με όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους μας, γερός και δυνατός, για να «ξαναπιάσουμε» το νήμα της δημιουργίας και της προόδου από εκεί που το αφήσαμε το 2014.

Είμαι εδώ για έναν και μόνο λόγο. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, όταν αναγκάστηκα να αποχωρήσω για να αντιμετωπίσω ένα προσωπικό μου πρόβλημα υγείας, ότι θα ζούσα μετά από 5 χρόνια την υποβάθμιση και την παρακμή  της πόλης που τόσο αγάπησα και για την οποία δούλεψα σκληρά, τόσο γι’ αυτήν όσο και για τους ανθρώπους της.

Γιατί αυτό που ζούμε και βλέπουμε στην πόλη μας, κατά την διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, δεν τιμά κανέναν.

Κοινή πεποίθηση όλων των συμπολιτών μας είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η χειρότερη που πέρασε από τον Δήμο μας.

Γι’ αυτό, το κυρίαρχο δίλημμα των δημοτικών εκλογών είναι: Υποβάθμιση και στασιμότητα ή πρόοδος και ανάπτυξη.

Η απάντηση είναι μία και μόνο μία: Λέμε ΝΑΙ  στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Λέμε ΟΧΙ άλλος χαμένος χρόνος.

Και το δίλημμα αυτό αφορά όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν, γιατί αυτό είναι κρίσιμο για το μέλλον της πόλης μας, είναι κρίσιμο για την προοπτική της ζωής μας.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Δεν είμαι εδώ απόψε για να επαναλάβω αυτά που έχουμε ήδη αναδείξει κατά την διάρκεια των εφτά τελευταίων μηνών, κάνοντας κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή.

Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και ο καθένας μας έχει την δική του προσωπική ιστορία. Δεν είμαι εδώ για να σας πω πόσο ανίκανος, πόσο ανάλγητος και πόσο αναχρονιστικός στις αντιλήψεις του και στις πρακτικές του  είναι ο σημερινός Δήμαρχος.

Γνωρίζετε καλά ότι το κύριο μέλημα της σημερινής  Διοίκησης του Δήμου είναι οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, τα πάσης φύσεως ρουσφέτια σε ημετέρους και  η οργάνωση των πάσης φύσεως πελατειακών δικτύων, αναβιώνοντας τις χειρότερες παθογένειες του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος που η Καλλιθέα είχε αφήσει πίσω της.

Αυτά πιστεύω ότι τώρα πια τα αναγνωρίζουν όλοι. Δηλαδή:

  • Ότι δεν υπάρχει ούτε ένα  έργο που να έχει την σφραγίδα και την υπογραφή του σημερινού δημάρχου.
  • Ότι η πόλη μας  κατάντησε πλέον μια βρώμικη πόλη.
  • Ότι η πόλη μας κατάντησε πλέον μια σκοτεινή πόλη.
  • Ότι οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας ένιωσαν στο πετσί τους την προσβολή της προσωπικής τους και της οικογενειακής τους αξιοπρέπειας, αφού χρησιμοποιήθηκαν αναίσχυντα και σε κοινή θέα για να αποκομίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή παραταξιακά οφέλη.
  • Ότι οι άστεγοι συμπολίτες μας, ακόμα και σήμερα που μιλάμε, περιμένουν ματαίως την θαλπωρή και την φροντίδα της δημοτικής αρχής, η οποία επαίρεται για το οικονομικό της πλεόνασμα, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος ισχυρίζεται.
διάβασε και αυτό  Ιταλία: Σχεδόν αδύνατο να συσταθεί νέα κυβέρνηση Κόντε

Αυτό το πλεόνασμα κ. Κάρναβε να το χαίρεστε!

Είναι πλεόνασμα αδιαφορίας. Είναι πλεόνασμα αναισθησίας. Είναι πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας.

Οι εικόνες αυτές είναι μακριά από τις αρχές και τις αξίες που εμείς πρεσβεύουμε και αποτελούν ντροπή για την Καλλιθέα.

Οι Δήμοι μπορούν να έχουν πλεονάσματα όταν δεν έχουν προβλήματα. Όχι το αντίθετο. Οι Δήμοι δεν έχουν μετόχους για να μοιράζουν κέρδη. Οι Δήμοι έχουν δημότες προς τους οποίους λογοδοτούν.

 

 

Φίλες και φίλοι,

Είμαι εδώ σήμερα για να σας μιλήσω για το μέλλον και το αύριο του Δήμου μας.

Όλοι εμείς έχουμε ένα σχέδιο και ένα όραμα για την πόλη μας, που αφορά  πρώτα και πάνω από όλα τα νιάτα του Δήμου μας, γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να αφιερώσω σε αυτούς την αποψινή μου ομιλία κοιτώντας τους στα μάτια.

Για πρώτη φορά οι 17χρονοι θα κληθούν και αυτοί να πάρουν την τύχη της πόλης στα χέρια τους.

Τους θέλουμε μαζί μας, όχι ως ψηφοφόρους αλλά ως συμμέτοχους και πρωταγωνιστές στο σχέδιό μας.

Θέλω αυτά τα νέα παιδιά να μείνουν εδώ, να περπατήσουν στις γειτονιές που οι γονείς τους και οι παππούδες τους μεγάλωσαν, να αγαπήσουν την πόλη τους.

Μα πάνω από όλα θέλω αυτά τα νέα παιδιά να βρουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή.

Θέλω να οικοδομήσουμε μία κοινωνία υψηλών προσδοκιών, μία κοινωνία νέων ευκαιριών.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Είμαι εδώ λοιπόν όχι για να υποσχεθώ εύκολες ή μαγικές λύσεις, αλλά για να δεσμευτώ απέναντί σας για 10 μεγάλες παρεμβάσεις που συγκροτούν το σχέδιο μας.

Σήμερα λοιπόν υπογράφω συμβόλαιο τιμής μαζί σας και δεσμεύομαι:

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗ:        Τον 1ον μήνα της Διοίκησής μας η πόλη θα γίνει καθαρή, αξιοποιώντας το αυξημένο κατά 55 άτομα ανθρωπινό δυναμικό της και  το σύνολο των οχημάτων που σήμερα είναι παροπλισμένο λόγω ανικανότητας της σημερινής διοίκησης.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:           Μέσα στους πρώτους 12 μήνες θα αντικαταστήσουμε τα 6.654 φωτιστικά σώματα της πόλης με νέους λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας και χαμηλότερης κατανάλωσης, εξοικονομώντας 700.000€ ετησίως.

Είναι αυτονόητο ότι μία πόλη με σύγχρονο και επαρκή φωτισμό είναι μία πόλη περισσότερο ασφαλής και πιο φιλική προς τους δημότες. Περισσότερο φως, λιγότερη εγκληματικότητα.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ:          Το ήδη κατασκευασμένο υπόγειο πάρκινγκ των 437  θέσεων που βρίσκεται επί των οδών Δημητρακοπούλου, Ιφιγενείας και Σωκράτους θα λειτουργήσει άμεσα και ο υπέργειος χώρος των 6 στρεμμάτων θα διαμορφωθεί σε πνεύμονα πρασίνου, γεγονός το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα λόγω πλήρους ανικανότητας του σημερινού Δημάρχου, παρά το γεγονός ότι η στάθμευση είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης.

Το έργο αυτό, το Κόκκινο Σχολείο που για 6 χρόνια παραμένει ημιτελές και εγκαταλελειμμένο, καθώς και το οικόπεδο επί των οδών Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, 3 στρεμμάτων, που για πέντε χρόνια δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε καν για υπαίθριο πάρκιγκ για να τονώσει την αγορά, αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα μνημεία ανικανότητας της απερχόμενης διοίκησης.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ:           Τα επόμενα 2 χρόνια θα αναβαθμιστούν όλοι οι κοινόχρηστοι – κοινωφελείς χώροι για να αλλάξει η  εικόνα της πόλης, και πιο συγκεκριμένα: η πλατεία Κύπρου,  η πλατεία Δαβάκη, ο χώρος του πρώην ΙΚΑ (με κατασκευή μεγάλου υπόγειου χώρου στάθμευσης και την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου), η οδός Χαροκόπου, η πλατεία Αγίας Ελεούσας, η ανακαίνιση της Κεντρικής Αγοράς και των πέριξ δρόμων, η αναβάθμιση της οδού Δημοσθένους, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων με χρήματα του Δήμου και άλλα έργα υποδομής είναι οι προτεραιότητες μας και οι βασικοί μας στόχοι που θα αναβαθμίσουν την ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, θα αναζωογονήσουν την πόλη και θα της ξαναδώσουν την παλιά της αίγλη.

διάβασε και αυτό  Πώς θα έχετε 2η ευκαιρία να απαλλαγείτε από χρέη σε τράπεζες και δημόσιο

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ:           Στο πρώτο εξάμηνο θα ανασχεδιάσουμε τις κοινωνικές και προνοιακές δομές του Δήμου, με στόχο να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, την οικογένεια και το παιδί.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΚΤΗ:            Από την πρώτη μέρα θα προχωρήσουμε στην περικοπή των περιττών δαπανών που προορίζονταν για φιέστες και πανηγύρια και θα αναδιανείμουμε τους πόρους αυτούς για κοινωνικές δράσεις, στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τους περισσότερο ευάλωτους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν την ανεργία και την φτώχεια, με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Δεσμεύομαι ότι φέτος τα Χριστούγεννα οι δικαιούχοι συμπολίτες μας θα πάρουν, όπως παλιά, την δωροεπιταγή τους και μάλιστα με αυξημένο ποσό για να αγοράσουν τα τρόφιμα των εορτών κανονικά, όπως όλοι οι άνθρωποι.

Το μοίρασμα των τροφίμων σε κοινή θέα ή το μαγείρεμα φαγητού στην Πλατεία Δαβάκη είναι εικόνες ντροπής που θα πάρουν οριστικά τέλος.

Το μήνυμά  μας είναι  σεβασμός, αξιοπρέπεια και στήριξη στον  πολίτη και τις ανάγκες του.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΒΔΟΜΗ:           Θα εκσυγχρονίσουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, μεταξύ των οποίων το κλειστό γυμναστήριο του Έσπερου, το ανοιχτό γήπεδο της παραλίας κ.α.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΓΔΟΗ:        Θα ενισχύσουμε και θα αναπτύξουμε τις δομές της πολιτιστικής ερασιτεχνικής δημιουργίας και θα ιδρύσουμε εργαστήριο για την διάδοση του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού στις Τζιτζιφιές.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΝΑΤΗ:        Θα ανοίξουμε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στις Τζιτζιφιές και

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΕΚΑΤΗ:             Θα εκπονήσουμε το μεγάλο 4ετες επιχειρησιακό – αναπτυξιακό σχέδιο της Καλλιθέας που αφορά τις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην πόλη μας, τα οποία απορρέουν από την μεγάλη επισκεψιμότητα του ΚΠΙΣΝ, από τις νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Συγγρού και της πόλης μας, από το νέο τουριστικό ρεύμα του AIRBNB, από την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και τέλος από τη σύγχρονη αξιοποίηση της ναυταθλητικής μαρίνας, της μοναδικής που υπάρχει στην χώρα μας, ως διεθνούς ναυταθλητικού κέντρου, παρά τις όποιες προσπάθειες της σημερινής διοίκησης για την ιδιωτικοποίησή της.

Στόχος μας είναι οι τουρίστες και οι επισκέπτες  να διαχυθούν στο εσωτερικό της πόλης, τονώνοντας την τοπική οικονομία και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας νέο πλούτο για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Γνωρίζω καλά ότι κάποιοι θα ισχυριστούν ότι αυτό είναι όχι απλά όραμα, αλλά όνειρο απραγματοποίητο.

Είναι οι ίδιοι που, όταν εμείς δίναμε μάχες για να εξασφαλίσουμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην πόλη μας, εκείνοι ισχυρίζονταν ότι θα έμενε στις μακέτες, αλλά σήμερα όλοι αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτό το στολίδι της πόλης μας.

Να τους υπενθυμίσω ότι τα ίδια έλεγαν για την αξιοποίηση και την διαμόρφωση του χώρου της ΙΖΟΛΑ, για την αναμόρφωση του Ιλισού που έγινε ένας από τους ωραιότερους χώρους, για το Λασκαρίδειο, για τα νέα σύγχρονα σχολεία και την πρωινή βάρδια, για τους παιδικούς σταθμούς, για τις αγορές οικοπέδων και κτιρίων και για τόσα άλλα έργα που σήμερα χαίρονται οι συμπολίτες μας.

ΝΑΙ. Εμείς είμαστε για τα δύσκολα και έχουμε αποδείξει ότι όταν βάζουμε στόχους τους πετυχαίνουμε.

διάβασε και αυτό  Ολυμπιακοί Αγώνες: Πετρούνιας και Κορακάκη οι σημαιοφόροι

Γιατί μόνο όταν σχεδιάζεις το μέλλον, μπορείς να το κατακτήσεις. Κι εμείς θέλουμε να κρατήσουμε στην πόλη μας τα νέα δυναμικά στοιχεία και να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης που θα έχει τραγικές συνέπειες για την πόλη μας.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Η Καλλιθέα, μια πόλη μαρτυρική, με έντονες μνήμες από την προσφυγιά της Μικράς Ασίας και του Πόντου, με έντονες μνήμες από την γενιά της Εθνικής Αντίστασης και τους  αγώνες της για ελευθερία και δημοκρατία, είχε ανέκαθεν κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Αθήνας.

Αυτές οι γενιές μπόλιασαν την Καλλιθέα με τα δικά τους ήθη και έθιμα, με τις δικές τους αξίες, με την εργατικότητα τους, με την τιμιότητα τους. Γενιές που ενέπνευσαν δημιουργούς και έκαναν το ρεμπέτικο τραγούδι και την ποντιακή λύρα σύμβολα της πόλης.

Θέλω να αναλάβω την τελευταία δέσμευση απέναντι τους. Τα προσφυγικά, που αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου, θα μετατραπούν σε χώρους ιστορικής και πολιτιστικής αναφοράς του μικρασιατικού και του ποντιακού ελληνισμού.  Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία και την πόλη μας.

Ειδικότερα σήμερα, στην 100η επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, αυτό είναι φόρος οφειλόμενης τιμής. Γιατί, δυστυχώς, ούτε αυτό δεν σεβάστηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος. Ξέρει πολύ καλά να διοργανώνει φιέστες χωρίς περιεχόμενο, με τις οποίες χρηματοδοτεί τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά ξέρει ακόμη περισσότερο να απαξιώνει τις μνήμες και την ιστορία μας, όπως έκανε φέτος στις 18 Μαΐου στην εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων, στο μνημείο Ηρώων του Πόντου, στη πλατεία Δαβάκη.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλώ όλους να δώσουμε τη μάχη μέχρι την Κυριακή, με πίστη και αισιοδοξία, για να μεταφέρουμε το μήνυμα αυτής της συγκέντρωσης σε όλες τις γειτονιές της Καλλιθέας.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε πανό και αφίσες που ρυπαίνουν το περιβάλλον και  γυρίζουν την πόλη μας 40 χρόνια πίσω, γιατί έχουμε μεταξύ μας μία δοκιμασμένη σχέση εμπιστοσύνης, γιατί είστε εσείς που θα μεταφέρετε σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι το μήνυμα της νίκης.

Όμως αυτή η κατάντια, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο κ. Κάρναβος, ενώ ευαγγελιζόταν την ανανέωση, την καινοτομία και την χρήση νέων τεχνολογιών, αποδεικνύεται τελικά άριστος θιασώτης του παλαιοκομματισμού, της οπισθοδρομικότητας και της χειρότερης εκδοχής του πελατειακού συστήματος.

Η Καλλιθέα πράγματι άλλαξε, κύριε Κάρναβε, αλλά προς το χειρότερο.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε το ποτάμι της ελπίδας που την 1η Σεπτεμβρίου θα ξαναπιάσει το νήμα του νέου παραγωγικού και δημιουργικού κύκλου για την πόλη μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι δεσμεύσεις αυτές είναι συμβόλαιο τιμής μεταξύ μας. Είναι χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά να δημιουργήσουμε μία άλλη Καλλιθέα, δουλεύοντας σκληρά και μεθοδικά, μέχρι το τέλος της επόμενης θητείας. Να δημιουργήχουμε μία πόλη όπου θα υπάρχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ, μια πόλη όπου αξίζει κανείς να ζει.

Γιατί εμείς διαθέτουμε το σχέδιο,  διαθέτουμε την  ισχυρή και ικανή ομάδα, μα πάνω από όλα διαθέτουμε την βούληση να ενώσουμε όλους τους συμπολίτες μας και να δουλέψουμε συλλογικά.

Η πόλη έχει μέλλον όταν οι πολίτες της είναι ενωμένοι!

Πάρτε λοιπόν την τύχη της πόλης στα χέρια σας!

Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές των εκλογών!

Εσείς είστε οι εγγυητές της επιτυχίας μας!

Το μέλλον της Καλλιθέας είναι στα χέρια σας!

Η νίκη είναι δική σας!

Η νίκη είναι της Καλλιθέας!

 

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Με μια γρήγορη ματιά στον εκλογικό κατάλογο ανακαλύπτουμε  μερικούς υποψηφίους…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel