Κοινά θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης ζητά ο προκλητικός εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Να υπογραφεί συμφωνία που θα καθορίζει… κοινά θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης ζητά από την κυβέρνηση Ερντογάν ο θεωρητικός της επονομαζόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, αγνοώντας επιδεικτικά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν σαν να μην υπάρχει γι΄ αυτόν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Yeni Safak ο «πατέρας» του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου ζητάει από την Άγκυρα να προχωρήσει άμεσα στον καθορισμό θαλάσσιων δικαιοδοσιών με την Παλαιστίνη, μέσω της Λωρίδας της Γάζας, καθώς όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «η συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» το 2011, είναι ένα παράδειγμα.

Αυτή η συμφωνία ισχύει αν και η «ΤΔΒΚ» δεν είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ομοίως, αυτή η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί με την Παλαιστίνη», υποστηρίζοντας πως η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης γεγονός που θα θεωρηθεί «κορυφαία πολιτική υποστήριξη προς τους Παλαιστίνιους».

Μάλιστα προσθέτει πως μια υπογραφή θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης θα λειτουργήσει πιεστικά προς το κράτος του Ισραήλ, «Από τη στιγμή που η Παλαιστίνη είναι μέλος του Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East-Med), μπορεί να υπογράψει και συμφωνία με την Τουρκία για κοινά θαλάσσια σύνορα.

Η ιδιότητα μέλους της East-Med αποτελεί ένδειξη ότι η Παλαιστίνη είναι ένας διεθνής οργανισμός από μόνος του με ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να μετατρέψει το παιχνίδι ενάντια στην Τουρκία μέσω του East-Med, υπέρ της Τουρκίας. Θα είναι μια στρατηγική κίνηση υπέρ μας» υποστηρίζει ο επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης.

διάβασε και αυτό  Τουρισμός: Από Παρασκευή το σταδιακό άνοιγμα

Μάλιστα η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικό χάρτη που δείχνει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης να ενώνονται μέσα στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«Ηχηρό μήνυμα» κατά των διακρίσεων και της βίας στέλνει ο Αλέξης…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: