Κορονοϊός: Πρόστιμα 429.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων

Το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν χθες από την ΕΛ.ΑΣ. και τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες που διενεργούν τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού έφτασε τα 429.000 ευρώ.

Συνολικά διενεργήθηκαν 75.798 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.401 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 78% για μη νόμιμη μετακίνηση και 18% για μη χρήση μάσκας.

Δεν έλειψαν ούτε χθες και οι παραβάσεις από καταστήματα, των ειδικών κανόνων λειτουργίας τους.

Λειτουργούσε παράνομα γυμναστήριο στην Κρήτη

Ενδεικτικά, η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Κρήτη που ήταν σε λειτουργία. Σε κομμωτήριο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ γιατί λειτουργούσε με πελάτες που δεν είχαν κλείσει ραντεβού. Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.300 ευρώ επέβαλε σε κατάστημα για μη τήρηση των μέτρων για παράδοση εκτός (click away) και μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος.

Αντίστοιχα, το λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, ενώ ίδιου ύψους ήταν και τα συνολικά πρόστιμα που επέβαλαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε τέσσερα καταστήματα, για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος.

Πηγή: newsit.gr

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τα νέα κρούσματα στο 4ο Δημοτικό…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!