Τολμά ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης πειθαρχικός έλεγχος σε υπηρεσίες ΕΦΚΑ

Είναι δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν στο δημόσιο υπερβάλουν εαυτό και κάνουν σωστά την δουλειά τους. Δεν σημαίνει όμως το ίδιο για όλους δεν είναι τυχαία εξάλλου η φράση που λέμε ” μια θέση στο δημόσιο για να Κάθεσαι” αυτή την νοοτροπία όπως δείχνει πάει να χτυπήσει ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ξεκινώντας από μια νευραλγική δημόσια υπηρεσία το ΕΦΚΑ που έχει άμεση σχέση με τους πολίτες αφού από αυτήν την υπηρεσία περνάνε οι συντάξεις τα επιδόματα.

Πειθαρχικό έλεγχο για δέκα περιπτώσεις «Οδύσσειας» ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, email και επιστολές, κ.ά. ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφτεί αιφνιδιαστικά υπηρεσία του ΕΦΚΑ και οι εικόνες που είχε αντικρίσει ήταν βγαλμένες από το χτες.

kalitheapress gr

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε συγκεκριμένα τα εξής:

«Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σ’ αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ.

Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Γι’ αυτό αν χρειαστεί θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Χάσε τα κιλά των διακοπών με Spiroulina PLATENSIS!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Μετά από δύο χρόνια, λόγω της επιδημίας του COVID-19, στις…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel