Συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΠΟΕ Γιώργο Βαρυθυμιάδη στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης πήγαινε στην Παναγία Σουμελά

 Δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Βαρυθυμιάδη αλλά και στην αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να βγουν εκτός του αεροδρομίου, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Τραπεζούντα που θα μετέβαιναν για να συμμετέχουν στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία της Παναγιάς Σουμελά. Έφτασαν στο σημείο δε να  συλλάβουν τον πρόεδρο εως την στιγμή που θα ΄εφευγε η πτήση του. Είναι χαρακτηριστικά όσα περιγράφει στο Sputnik και στην δημοσιογράφο Φάνη Χαρίση τα όσα έζησε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και την συμπεριφορά των τουρκικών αρχών Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης
«Δεν μου είπαν κάτι, δεν με άφησαν να περάσω, με πήγαν σε κάτι γραφεία, μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και με κράτησαν στο αεροδρόμιο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Sputnik ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργος Βαρυθυμιάδης την αντιμετώπιση που υπέστη από τις τουρκικές Αρχές από την ώρα που αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρυθυμιάδης ταξίδεψε στη Τουρκία προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.
«Ήμασταν έξι άτομα μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου. Εμένα με κράτησαν και οι υπόλοιποι πέρασαν. Διαμαρτυρήθηκε εκεί η κα Αντωνιάδου. Βέβαια δεν μπορείς εκεί να κάνεις κάτι» είπε ο κ. Βαρυθυμιάδης προσθέτοντας ότι η κα Αντωνιάδου όταν βγήκε από την πύλη «έκανε ό,τι ήταν να κάνει» εννοώντας δηλαδή ότι ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές.
Σε ερώτηση εάν οι τουρκικές Αρχές τον ενημέρωσαν γιατί δεν μπορεί να περάσει στη χώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ αναφέρει ότι «δεν είπαν κάτι». Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ανεπιθύμητος εξαιτίας της δράσης του για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον λόγο (είναι) επειδή αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας κι επειδή σε αυτόν τον αγώνα η ΠΟΕ πρωτοστατεί πιθανόν έχω μπει σε μια λίστα (σ.σ. ανεπιθύμητων ατόμων) -όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι- απλά εγώ επιχείρησα να έρθω και είχα ενημερώσει και το Υπουργείο Εξωτερικών» δήλωσε.
Να σημειωθεί ότι η απέλαση του κ. Βαρυθυμιάδη αναμένεται να γίνει στις 19:00 και όπως είπε «η πτήση θα προσγειωθεί στις 20:30 στο αεροδρόμιο της Αθήνας».

 πριν λίγη ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα.

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη. Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Η Ελλάδα παρήγγειλε το χάπι κατά της Covid-19Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στις 17 Αυγούστου λήγει η προθεσμία των δηλώσεων από τους…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: