Κώστας Ασκούνης Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Συμπληρώνονται σήμερα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων. Τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του προηγούμενου αιώνα με τις ίδιες ηθικές και ποσοτικές αναλογίες μ’ αυτή των Αρμενίων. Ημέρα τιμής και μνήμης για τα 353.000 θύματα των Ελλήνων του ΠΟΝΤΟΥ.

Η Τουρκία εξακολουθεί και σήμερα μια επεκτατική πολιτική σε βάρος των γειτονικών λαών. Εισβολή σε περιοχές των Κούρδων του Ιράκ, κατοχή περιοχών της Συρίας, κατοχή του 40% της Κύπρου και συστηματική και συνάμα προκλητική αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α. οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους Ποντιακούς φορείς και τους Ομογενείς, να εντάξει ως προτεραιότητα στη Διπλωματική της ατζέντα την κινητοποίηση της Διεθνούς κοινότητας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση ότι όσα συνέβησαν τότε δεν θα επαναληφθούν ποτέ.Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ενίσχυση Των Γυμναστηρίων Και Παιδότοπων Ζήτησε Η Μίκα Ιατρίδη Από Τους Αρμόδιους Υπουργούς

Απάντηση

Recommended
Στις  29/06/2020 ο Όμιλός ΝΑΟΕΦΚ  μετεγκαταστάθηκε στο ΕΘΝΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: