Με ξένα κόλλυβα (του ΚΠΙΣΝ) κάνει μνημόσυνο ο δήμαρχος στις Τζιτζιφιές. 

ΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΕΙ Η ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ή ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΙΣΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 

Ο Δήμος Καλλιθέας προσκαλεί στην παρουσίαση των έργων των Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων πέριξ του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 ώρα 18:30, στην Αίθουσα Δημ.  Κολυμβητηρίου Καλλιθέας (Ναυάρχου Βότση 18).

Το ερώτημα είναι τι νόημα έχει τώρα πια εκ των υστέρων η συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσίαση.

Στην πραγματικότητα δεν έχουμε κάτι νεώτερο από τα γνωστά στο 1579 ΦΕΚ τεύχος Β 8/5/2018 που ενέκρινε την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 551/4-12-2017.

Να θυμίσουμε ότι την απόφαση αυτή, ανταποκρινόμενοι στη δίκαιη διαμαρτυρία και το περί δικαίου αίσθημα των κατοίκων, καταψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαργαρίτη Βασιλική, Αδαμοπούλου Αναστασία, Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος, Φωτόπουλος Ανέστης, Γαλανόπουλος Παναγιώτης, Ψαλιδόπουλος Θεόδωρος, Αντωνακάκης Γεώργιος, Ελευθεριάδου Ειρήνη, Λασκαρίδης Λάζαρος, Δεδούσης Γεώργιος και Αναγνώστου Λεωνίδας.

Προς τι λοιπόν η συγκεκριμένη φιέστα του Δημάρχου; Προς τι η κινητοποίηση των οπαδών του για να συμμετέχουν μαζικά;

Ότι οι μονοδρομήσεις απέτυχαν, ότι δένδρα έστω και λιγότερα κόβονται, ότι οι θέσεις σταθμεύσεις μειώνονται και ότι τα πεζοδρόμια στενεύουν δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Η κυκλοφοριακή μελέτη «δώρο» του Νιάρχου στους κατοίκους έχει αποτύχει στην πράξη παταγωδώς. Το τελευταίο κομφούζιο και η πλήρης παράλυση της λειτουργίας της περιοχής μόλις χθες, την Καθαρή Δευτέρα 2019, υπήρξε το πιο πρόσφατο κρας τεστ για τις μονοδρομήσεις.

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΕΙ Η ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ή ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΙΣΝ. Το δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να διερευνήσει την εφικτότητα μιας τέτοιας σύνδεσης μέσα από την εκπόνηση νέας ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης που να βελτιώνει την υπάρχουσα, μιας και αυτή των μελετητών του ΚΠΙΣΝ έχει αποτύχει ήδη στην πράξη. Το ότι έγινε μια μελέτη δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή αν δε λύνει το πρόβλημα, πόσο μάλλον αφού δεν περιελάμβανε  εναλλακτικές προτάσεις όπως αυτή, ώστε για να επιλέξει το δημοτικό συμβούλιο την καλλίτερη.

Όλοι οι στενοί δρόμοι των Τζιτζιφιών είναι μονοδρομημένοι. Γιατί όχι και αυτός; Η λύση αυτή ίσως να είναι η μόνη που μπορεί να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα δεδομένου ότι μειώνει τον όγκο των διερχόμενων οχημάτων αυξάνει την ομαλή ροή των αυτοκινήτων για είσοδο ή έξοδο αποφεύγοντας το μποτιλιάρισμα στις διασταυρώσεις. Η νέα έξοδος Σαχτούρη μαζί με τη μονοδρομημένη Πεισιστράτου θα δημιουργήσουν μια ομαλή ροή για τα εισερχόμενα ή εξερχόμενα αυτοκίνητα από το ΚΠΙΣΝ.

Ο Δήμαρχος όμως θέλει να γιορτάσει αντί να διορθώσει τη μελέτη του Νιάρχου ακούγοντας τις λογικές προτάσεις των κατοίκων. Θέλει να γιορτάσει την είσοδο βαρέων οχημάτων στο Νιάρχου με κουτσούρεμα της Πεισιστράτου για τους πεζούς.  Απίστευτο κι όμως αληθινό να ξύνει τις πληγές των κατοίκων παραμονή εκλογών

Βεβαία  στόχος του είναι μια εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιο ίσως και εκπροσώπων του Νιάρχου, χωρίς αντίλογο, χωρίς να ακουστεί η φωνή των κατοίκων. Μια φιέστα για εσωτερική κατανάλωση και εμψύχωση του συνδυασμού του.

Ίσως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, γιατί οι τζιτζιφιώτες δεν αστειεύονται. Το ότι η ζημιά μειώθηκε στα κοινόχρηστα πεζοδρόμια ιδιοκτησίας τους που μετατρέπονται σε θέσεις στάθμευσης ύστερα από τις δικές τους αντιδράσεις δεν είναι τιμή γα το δήμαρχο. Με ξένα κόλλυβα λένε (του Ιδρύματος Νιάρχου) κάνει μνημόσυνο ο δήμαρχος.

Η καταστροφή της παραλίας (με τούνελ 15 μέτρων και γκαράζ) και η τοπική κυκλοφοριακή μελέτη, και τα δύο έργα συμφερόντων Νιάρχου, έχει ξεχειλίσει το ποτήρι.

Μια περιοχή ρημαγμένη, χωρίς πεζοδρόμια και καθημερινά γεμάτη με σκουπίδια, μια περιοχή που πλημμυρίζει γιατί ο δήμος δεν καθαρίζει τα φρεάτια και ταυτόχρονα πνίγεται στην ηχορύπανση, το κυκλοφοριακό και τα κουνούπια, δεν είναι ότι καλλίτερο για τον ίδιο να μαζέψει ψήφους.

Το ερώτημα είναι αν οι κάτοικοι θα απαξιώσουν την όποια συμμετοχή στην φιέστα καταστροφής της γειτονιάς τους  ή αν θα συμμετέχουν δυναμικά και θα του τα ψάλλουν.

Ίδωμεν….

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες:

H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΣΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΠΙΣΝ.

Λεωνίδας Αναγνώστου

“Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. στην τοποθέτηση μου είχα επισημάνει ότι προείχε όποιας απόφασης η εφαρμογή της μελέτης για την κυκλοφορία από και προς το ίδρυμα  που είχε εκπονηθεί με την αρχική μελέτη του κυκλοφοριακού. Αυτή η μελέτη δεν εφαρμόστηκε και εκπονήθηκε νέα μελέτη για να μπαλώσει τα πράγματα. Είχα επισημάνει τότε ότι ο σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός προβλέπει δεντροφυτέψεις και πεζοδρομήσεις . Το σχέδιο του Ιδρύματος Νιάρχου που εισηγήθηκε ο δήμαρχος προέβλεπε ακριβώς το αντίθετο και δεν προέβλεπε την εξυπηρέτηση των δημοτών Η καταψήφιση του σχεδίου αυτού ήταν μονόδρομος. Η δημοτική αρχή οφείλει πρώτα να εξυπηρετεί το ευ ζην των δημοτών ”

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τη Δευτέρα 18/3 στον κινηματογράφο Καλυψώ, στις 6.30 μμ η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: