Κυριάκος Μητσοτάκης από Σέρρες Η Ελλάδα προχωρά

Στη Βόρειο Ελλάδα βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσκεψή του την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τα επίσημα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ.

Από τις Σέρρες, όπου έκανε μια μικρή περιοδεία στο κέντρο της πόλης, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούλησή του να στηρίξει όλους όσοι δοκιμάζονται.

«Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται. Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος και θα αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωρά τη χώρα μπροστά», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες των Σερρών και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν σε καφέ, στο κέντρο της πόλης.

«Η κρίση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας επιλογών, πρέπει να τη διαχειριστούμε όμως και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορωνοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Λίγο υπομονή μέχρι τη ΔΕΘ που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας για το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Με έργα μικρά και μεγάλα απαντάμε στην γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση. Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με το ‘έργο’ κάποιων άλλων, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν -τι αναρωτιέμαι άραγε- τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάζει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα, εδώ από τις Σέρρες. Περνάμε δύσκολους καιρούς, εν μέσω μίας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία να χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

διάβασε και αυτό  Η ισπανική σημαία κυματίζει στο κτίριο της Βουλής.

Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδος», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Μία ιστορία από τη δεκαετία του ‘70 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

 

kalitheapress gr

«Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ», είπε ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Σέρρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε νωρίτερα μια ακόμα οικογενειακή επιχείρηση, τη Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων «Κορυφή», η ιστορία της οποίας ξεκίνησε το 1930.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ειδικότερα στη μονάδα παραγωγής από τον ιδιοκτήτη της Ζαφείρη Κανακάρη.

πηγή voria

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), υπό την αιγίδα τηςFIBA  με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: