Κυριάκος Μητσοτάκης Ούρσουλα Φον Ντεν Λάιεν το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2.0 μεταμορφώνουν την Ελληνική Οικονομία

Iστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη της της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν o Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αθήνα, η οποία σηματοδοτεί την έγκριση από την Ε.Ε. του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης.

kalitheapress gr

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, συνόδευσε την κυρία Φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά, όπου οι αρμόδιοι Υπουργοί παρουσίασαν τις δράσεις κάθε Υπουργείου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσής να μη διστάζει να εκφράσει τον ενθουσιασμό της για τις ιδέες και τις προτάσεις της Ελληνικής πλευράς.

kalitheapress gr

«Είναι -πιστεύω- η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία. Αλλά και η πρώτη μιας νέας εποχής, η οποία, μαζί με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid, έχει την υπογραφή και των δικών σας προσπαθειών, κυρία Πρόεδρε. Και γι’ αυτό και σας αξίζουν και συγχαρητήρια αλλά και ευχαριστίες.

kalitheapress gr

Ένα όραμα πολλών ετών, λοιπόν, πριν από μήνες έγινε τολμηρή πρόταση και τώρα αποτελεί πραγματικότητα. Η Ένωση προχωρεί στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους υπέρ των κρατών-μελών της», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων, καθώς δικαιούται περίπου 31 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και σε δάνεια.


«Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά μαζί και με τις ιδιωτικές επενδύσεις εκτιμούμε ότι τα συνολικά κεφάλαια τα οποία μπορούν να κινητοποιηθούν θα αγγίξουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ώστε, σε ορίζοντα 7ετίας, να δημιουργήσουμε επιπλέον 200.000 θέσεις εργασίας και πρόσθετη εθνική ανάπτυξη που θα αγγίζει το 7%.», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν 8 δις ευρώ θα εκταμιευτούν εντός του 2021. «Αυτά θα χρηματοδοτήσουν, κυρίως, προγράμματα ηλεκτρικής διασύνδεσης νησιών αλλά και ενεργειακής θωράκισης επιχειρήσεων και κατοικιών. Προτάσσεται, δηλαδή, ένα σχέδιο το οποίο συμπεριλαμβάνει έργα με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σε συνέχεια πολιτικών που ήδη εξελίσσονται, όπως η απολιγνιτοποίηση, η ηλεκτροκίνηση και η δυναμική στήριξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ένα «πλήρες σχέδιο», «αφού οι πρωτοβουλίες του είναι καλά μελετημένες και εδράζονται σε πραγματικά δεδομένα και ανταποκρίνεται και στον συμβολισμό «Ελλάδα 2.0». «Κλείνω με μία αναφορά στην Αρχαία Αγορά, στην οποία βρισκόμαστε. Στην «καρδιά» του παρελθόντος μας. Αλλά και στην παντοτινή έδρα της Δημοκρατίας, που σήμερα υποδέχεται ένα σύγχρονο επίτευγμά της: Τον Οδικό Χάρτη για τα κοινά μας βήματα προς την ανάπτυξη. Από όλους και για όλους. […]Και η ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη και στοχασμό. Αυτές οι αξίες γεννήθηκαν εδώ για να εμπνέουν και να ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Ας τις κρατήσουμε, λοιπόν, για οδηγούς και στην καινούργια πορεία που τώρα ξεκινάμε»

διάβασε και αυτό  Μητσοτάκης: Το Θείο Φως ήλιος αισιοδοξίας για την έξοδο από την περιπέτεια της πανδημίας (Βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ευρωπαία Επίτροπος στη συνέχεια περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά με τον πρωθυπουργό να την ξεναγεί. Σε συγκεριμένα σημεία του χώρου είχαν τοποθετηθεί γιγαντοοθονές, οι οποίες «φιλοξένησαν» τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να παρουσιάσουν τις δράσεις τους. Κυριάκος Πιερρακάκης, Γιώργος Αμυράς, Θεόδωρος Σκυλακάκης αλλά και η Νίκη Κεραμέως ενώπιον της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέθεσαν τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνησης.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Πολλές φορές όταν φεύγουν άνθρωποι που γνωρίζουμε άνθρωποι που μεγαλώσαμε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel