Λάρισα – Εκτεταμένα προβλήματα στο Δήμο Αγιάς λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά» – Έκλεισαν δρόμοι και πλημμύρισαν καλλιέργειες

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά» στη χώρα μας. Ήδη ζημιές έχουν καταγραφεί σε Ήπειρο, Κέρκυρα, Παξούς, Κεφαλονιά και Θεσσαλονίκη.

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Δήμο Αγίας υπάρχουν επίσης, αναφορές για προβλήματα. Τα φαινόμενα τις προηγούμενες ώρες ήταν έντονα, με τους κατοίκους στην κοινότητα Καρίτσα να μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγχρόνως, αρκετές περιοχές ήρθαν αντιμέτωπες με πλημμυρικά φαινόμενα

Ο παραλιακός δρόμος Βελίκα – Παλιουργιά – Κουτσουπιά έκλεισε για περίπου τρεις ώρες λόγω των φερτών υλικών που κατέβασε η βροχή από τους ορεινούς όγκους, ενώ επίσης οι ιρλανδικές διαβάσεις (εκεί που διασταυρώνονται δρόμοι με χειμάρρους) σε πολλές περιπτώσεις έγιναν αδιάβατες, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.

Εκτεταμένες ζημιές, σύμφωνα με το onlarisa.gr, έχουν προκληθεί και σε μεγάλο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι ενώ πλημμύρισαν και καλλιέργειες καστανιάς.

Η κυκλοφορία στο παραλιακό μέτωπο έχει πλέον αποκατασταθεί ωστόσο η δημοτική αρχή συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Σημειώνεται ότι οι ιθύνοντες έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  "ΕΦΥΓΕ" ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑΣ

Απάντηση

Recommended
Έρχεται στην Ελλάδα στις 25 Οκτωβρίου, από τον εκδοτικό οίκο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: