Λ. Λασκαρίδης: Αυτή η διοίκηση της απόλυτης αδιαφάνειας και των επιλεκτικών συνεργατών, δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική πολιτική αλλά για τις τακτοποιήσεις «ημετέρων».

Αποσπάσματα από μια αποκλειστική συνέντευξη του Λ Λασκαρίδη στο kalitheapress τον Μάιο του 2017

  • Πως κρίνετε το επίπεδο καθαριότητας της πόλης;

– Η σημερινή διοίκηση έχει αποτύχει παντελώς στον τομέα της καθαριότητας κι είναι ένας τομέας στον οποίο η προηγούμενη τα πήγαινε καλύτερα. Έχουν χάσει τον έλεγχο, δεν απαιτούν από την πολιτεία προσλήψεις προσωπικού και κάνουν διστακτικά βήματα στην ανανέωση των υπηρεσιών. Εμ βέβαια, που να τους μείνει χρόνος για ν’ ασχοληθούν με τις προσλήψεις εκεί, όταν διορίζουν διαρκώς «από το παράθυρο» σε άλλες δομές του Δήμου, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους, συζύγους δημοτικών συμβούλων και συζύγους, μανάδες ακόμα και… τέως συζύγους υποψηφίων δημοτικών συμβούλων!

Πρέπει κάποιος να πει στον δήμαρχο ότι καθαριότητα στην πόλη δεν μπορεί να υπάρξει με φωτογραφίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

  • Πως κρίνετε την κοινωνική πολιτική του Δήμου;

– Για τη διανομή των τροφίμων, τα έχουμε πει επανειλημμένως. Η διοίκηση του Δήμου έχει αναγάγει έναν επιχειρηματία του χώρου σε… εθνικό προμηθευτή. Όπως πάει «σάλα σάλα μες τη σάλα τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε», σε λίγο θα του αναθέσουν μέχρι και το… κυλικείο του δημαρχείου.

Αυτή η διοίκηση της απόλυτης αδιαφάνειας και των επιλεκτικών συνεργατών, δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική πολιτική αλλά για τις τακτοποιήσεις «ημετέρων». Η κοινωνική πολιτική είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη διαχειρίζεται μια διοίκηση που δεν έχει κοινωνικό πρόσημο στις απόψεις της.

Κι εδώ μπορώ να δεσμευτώ ότι η επόμενη διοίκηση θ’ αναλάβει ξεκινώντας αμέσως τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Κέντρου Αστέγων ενώ μέσα σ’ ένα έτος θα έχει εντάξει όλα τα νήπια σε παιδικούς σταθμούς.

  • Πως κρίνετε την πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου;

– Κάτω από τη βάση παίρνει σταθερά η Καλλιθέα στον Πολιτισμό. Και δεν τη συγκρίνω με την Πετρούπολη ή τους Βύρωνα και Υμηττό που συζητούνται με τα φεστιβάλ τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τη συγκρίνω με τους γειτονικούς μας Δήμους, που είναι και μικρότεροι σε έκταση και πληθυσμό από μας. Δείτε για παράδειγμα, απόψε μαζεύτηκε στη Νέα Σμύρνη για ν’ ακούσει τον Νταλάρα η μισή… Αθήνα, πρόπερσι την ίδια μέρα, διαφημίστηκε επί δύο μήνες η ίδια πόλη με τον Ρουβά να τραγουδά Θεοδωράκη. Στην Καλλιθέα καμιά Πρωτομαγιά δεν γίνεται τίποτα. Δεν τιμάται ούτε η επέτειος των κοινωνικών αγώνων, ούτε η γιορτή της φύσης.

Επίσης, εκεί τον Σεπτέμβριο οι Ιωνικές Γιορτές (που φιλοξενούν με συμβολικό εισιτήριο όλες τις μεγάλες παραστάσεις του καλοκαιριού) θα συμπληρώσουν 20 χρόνια ζωής κι εμείς τα αντίστοιχα της απραξίας.

Δείτε επίσης τι πρόγραμμα θα έχει το καλοκαίρι ο επίσης γειτονικός Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και να το συγκρίνετε με τη γύμνια της Καλλιθέας…

Τον Πολιτισμό, ο οποίος σήμερα -στην οικονομική κρίση- δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη, η διοίκηση του Δήμου τον αντιλαμβάνεται είτε ως εξόφληση κομματικών γραμματίων (μη λησμονάτε ότι προ διμήνου κάναμε Απόκριες «ξεθάβοντας» από τα φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ τον Κώστα Βενετσάνο) είτε ως επ’ αμοιβή προσέλκυση άλλοτε δημοτικών συμβούλων, όπως συνέβη με τον κεντρικό καλλιτέχνη της εορτής της Καθαρής Δευτέρας.

  • Υπάρχει έλεγχος της Διοίκησης στο Δήμο Καλλιθέας;

– Δείτε και συγκρίνετε μόνοι σας. Με την παρουσία τη δική μας στο Δημοτικό Συμβούλιο η Καλλιθέα απέκτησε μετά από πάρα πολλά χρόνια αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση που προέκυψε από την κοινωνία κι όχι από κομματικά γραφεία. Αντιπολίτευση που ηγεμονεύει στο χώρο της και σχεδιάζει το αύριο. Καρέκλες αν τις ψάχναμε θα τις είχαμε από ετών. Κι όταν κάτσουμε στη μία, θα το κάνουμε μαζί με όλο το λαό της πόλης.

  • O δήμαρχος Καλλιθέας συμμετέχει στο ΔΣ του ΚΠΙΣΝ το οποίο γειτνιάζει με τη ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας. Πως κρίνετε τη συμμετοχή του αυτή ;

– Η απάντηση είναι μία και σαφής: Μαρίνα-Κέντρο ζωής για τους Καλλιθεάτες και τα παιδιά τους κι όχι για προνομιούχους της εκάστοτε διοίκησης του Δήμου. Για την πόλη ολόκληρη αλλά και για τις Τζιτζιφιές που αποτελούν το παραμελημένο παιδί της η διοίκηση του Δήμου δεν έχει διεκδικήσει τίποτα ουσιαστικό ούτε από το Ίδρυμα, στο οποίο συμμετέχει με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε έχει προσφέρει απολύτως τίποτα από το πλεονασματικό, όπως λέει, ταμείο της. Να είστε βέβαιοι ότι θα το πράξει η επόμενη διοίκηση.

  • Υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης στο κοιμητήριο Καλλιθέας;

– Έχουν τάξει και την ιδιωτικοποίηση του νεκροταφείου; Με την ανάθεση του κυλικείου σε «δανειστή» αρχηγού κόμματος;

  • Υπάρχει ανάπτυξη στην πόλης μας;

– Είναι η Καλλιθέας της ανυπαρξίας, της αβεβαιότητας, της απόλυτης ανεργίας, της πόλης χωρίς σήμερα. Όσοι συναλλάσσονται με την κακή νύχτα, να βγουν τ’ άπλυτά τους στη φόρα. Εμείς εργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια καταγγέλοντας την ανομία και σχεδιάζοντας την Καλλιθέας της προόδου, της εργασίας, του πολιτισμού και της ανάπτυξης.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Με λάσπη στους δρόμους και χωρίς νερό κάνουν Πάσχα περιοχές…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel