App Icon

Συνταγή : Λαυράκια στο Φούρνο (Binteo)

Για τα λαβράκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και τοποθετούμε μέσα μια σχάρα για να κάψει καλά.
  • Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο εσωτερικό από τα λαβράκια αλάτι, πιπέρι, τις φέτες από το λεμόνι και τη ρίγανη.
  • Απλώνουμε εξωτερικά το ελαιόλαδο και το χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το νερό. Αφαιρούμε την καυτή σχάρα από τον φούρνο και τη βάζουμε πάνω στο ταψί. Τοποθετούμε πάνω στη σχάρα τα λαβράκια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και με ένα χαρτί βγάζουμε το χοντρό αλάτι από την εξωτερική πλευρά των ψαριών.
  • Κρατάμε το νερό από το ταψί σε ένα μπολ στην άκρη.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε τις πατάτες σε ακανόνιστα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο, την κάππαρη, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε.

Για το λαδολέμονο

  • Στο μπολ με το νερό από το ταψί βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το λαδολέμονο.
  • Σερβίρουμε τα λαβράκια με το λαδολέμονο, τη σαλάτα, μαϊντανό και πιπέρι.

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙ ΨΗΤο ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ195, ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 195, ΚΑΛΛΙΘΕΑ 216-9006006 6987748526"

 

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Αγκιναροκεφτέδες α λα ιταλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel