Mεγάλη επένδυση σχεδιάζεται για τον θρυλικό Σκορπιό

Το «πράσινο» φως στον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ώστε να προχωρήσει στην ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ  επένδυση στον Σκορπιό, άναψε η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη και άνθρωπος που εδώ και τέσσερα χρόνια τρέχει το project, Σεργκέι Σερνίτσιν, έχει εδώ και λίγες ημέρες την Κοινή Υπουργική Απόφαση, poy υπογράφουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η οποία ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP exclusive club στο πανέμορφο νησί του Ιονίου.

kalitheapress gr

Ουσιαστικά πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη από την στιγμή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων είχε εξετάσει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και είχε γνωμοδοτήσει θετικά.

Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί εξ΄ ολοκλήρου από τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, θα καταστήσει τον Σκορπιό το πρώτο ελληνικό ιδιωτικό νησί και ένα από τα λίγα σε ολόκληρο τον κόσμο που θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση σε «κροίσους». Το κόστος της ενοικίασης δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο σε ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό έχει φτάσει ακόμη και στο ένα εκατομμύριο για μία εβδομάδα.

kalitheapress gr

Η επένδυση που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024, περιλαμβάνει την δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων αποτελούμενου από 12 κτίρια, spa, αμφιθεάτρο, αίθουσα προβολών, παιδότοπο, γυμναστήριο, γήπεδο μπιτς βόλεϊ, πισίνες, κέντρο σωματικής ευεξίας.

Εκτός από το κύριο κτίριο των δύο επιπέδων με 7 πολυτελείς σουίτες, θα κατασκευαστούν ακόμη 12 νέες υπερπολυτελείς βίλες επιφάνειας από 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία.

kalitheapress gr

Παράλληλα στο σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά εγκαταστάσεων όπως ελικοδρόμιο, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργία οδικού δικτύου, αλλά και ειδική κλειστή εγκατάσταση τριών επιπέδων όπου θα υπάρχουν χώροι για διάφορα αθλήματα ενώ προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των δυο λιμανιών ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλύτερα σκάφη.

kalitheapress gr

Ειδική πρόνοια υπάρχει για τους στάβλους στα δυτικά του νησιού. Θα αυξηθεί η χωρητικότητα τους, ενώ θα δημιουργηθεί και ιππικό κέντρο με αρένα Ολυμπιακών προδιαγραφών και διαστάσεων.

Επιπλέον θα ανακαινιστούν οι ιστορικές κατοικίες στην ανατολική και νότια παραλία του Σκορπιού, στις οποίες την χρυσή εποχή του Αριστοτέλη Ωνάση είχαν φιλοξενηθεί μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς jet set και στις οποίες είχαν διοργανωθεί πάρτι που έχουν περάσει στην ιστορία.

Πηγή: vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η πτώση του τζίρου τα Χριστούγεννα «βαρόμετρο» για τα φθηνά…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: