Μαϊμούδες είναι κι εκείνοι που παρήγγειλαν και προβάλλουν μαϊμούδες δημοσκοπήσεις

ενός αγανακτισμένου Τζιτζιφιώτη

 

Πριν λίγα χρόνια, το πολιτικό σύστημα και η τρόικα είχαν επιστρατεύσει εκτός από τα κανάλια της διαπλοκής και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Οι περισσότερες απ’ αυτές είχαν μάλιστα άμεση εξάρτηση από το Δημόσιο αντλώντας μεγάλα ποσά από χαριστικές συμβάσεις με ΔΕΚΟ, οργανισμούς και τράπεζες ενώ παράλληλα είχαν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα της διαπλοκής και τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πάντοτε αναλάμβαναν το βρόμικο ρόλο να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με κατασκευασμένα γκάλοπ.

Καταργώντας κάθε έννοια δεοντολογίας το μόνο που έκαναν είναι να υπογράφουν τις δημοσκοπήσεις με τα κατά παραγγελία ποσοστά.

Η αθλιότητα τους αποκαλύφθηκε σε όλο τους το μεγαλείο όταν άλλα ποσοστά έδιναν για κάθε κόμμα και άλλα έβγαιναν από τις κάλπες.

Μέγιστη απάτη στο δημοψήφισμα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να δίνουν ποσοστά 70% υπέρ του «ναι»…

Όταν γελοιοποιήθηκαν, μετά το αποτέλεσμα, άρχισαν να προβάλουν διάφορες δικαιολογίες αλλά ο κόσμος κατάλαβε ότι έχει να κάνει με σεσημασμένους απατεώνες. Για ένα μεγάλο διάστημα οι εταιρείες αυτές βρίσκονταν σε απόγνωση αφού κανείς δεν τις εμπιστευόταν για τη διενέργεια δημοσκοπήσεων.

Όποιος δίνει εντολή να γίνονται μαϊμούδες δημοσκοπήσεις, δεν κατάφερε να μας θεωρήσει ηλίθιους, το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να μας πεισμώσει και καλά θα κάνει να ετοιμάσει υπογλώσσια για το βράδυ των εκλογών.

Δεν φτάνει που είναι «μαϊμούδες» οι δημοσκοπήσεις«μαϊμούδες» είναι και εκείνοι που τις παρήγγειλαν και τις προβάλλουν ενώ το μόνο που προσπαθούν να απαξιώσουν είναι εκείνο που τους πονάει περισσότερο.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τη δημοσκόπηση μιας νέας και εντελώς άγνωστης εταιρείας παρουσίασε γνωστή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: