Βασω Μαργαρίτη: το 2019 να είναι το τέλος της Διοίκησης Κάρναβου

Αποσπάσματα από μια αποκλειστική συνέντευξη της Β Μαργαρίτη στο kalitheapress τον Ιούνιο του 2017

«Συμπόρευση  όλων των δυνάμεων που έχουν κοινό πρόσημο  τον  Άνθρωπο και με έναν και μόνο στόχο, το 2019 να είναι το τέλος της Διοίκησης Κάρναβου».
Τρία χρόνια περίπου διοίκησης από τον κ. Δημήτρη Κάρναβο . Η Καλλιθέα Άλλαξε;  
Και βέβαια άλλαξε μέσα σε δύο (2) χρόνια και εννέα (9) μήνες, το βλέπετε άλλωστε παντού στην αισθητική της Πόλης που κάθε μέρα αλλάζει, στις καταλήψεις των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, στις αυθαιρεσίες ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης.
Υπάρχουν  σημεία στην Πόλη που στην κυριολεξία ζητάς συγνώμη για να περάσεις.  Φανταστείτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι  μητέρες με τα καροτσάκια.
Η προσβασιμότητα για όλους μας γίνεται κάθε μέρα και δυσκολότερη.
Δεν υπάρχει διάβαση ελεύθερη, δεν υπάρχει ράμπα ελεύθερη, καταλαμβάνονται από ότι μπορείτε  να φανταστείτε. Η Καλλιθέα  έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ασιατικό παζάρι, ακόμη και το κέντρο της. Σαν να μην υπάρχει κανείς να ενδιαφέρεται και να  φροντίζει ώστε να παραμείνει μια Ευρωπαϊκή  Πόλη.
Για την έλλειψη καθαριότητας που βιώνουμε όλοι καθημερινά, τι να πρωτοπεί κανείς. Είναι ολοφάνερη  η εγκατάλειψη και τα σκουπίδια,  παντού κλαδιά, παντού μπάζα, παντού καναπέδες – καρέκλες – στρώματα κ.λ.π., που παραμένουν για ημέρες, ακόμη και έξω από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, απειλώντας την υγεία των παιδιών μας.
Η Πόλη της Καλκούτας είναι καθαρότερη.
Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας
Πρέπει σύντομα να αποκατασταθεί η Νομιμότητα στην Μαρίνα. Υπάρχει ένα χωροταξικό σχέδιο για το ποιό κτήριο ανήκει και σε ποιό Όμιλο, επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί.
Τώρα που ο ιδιοκτήτης της Μαρίνας η Περιφέρεια Αττικής έχει τα γραφεία του στη Μαρίνα , ας αποκαταστήσει την Τάξη και την Νομιμότητα .
Η Μαρίνα μας, η Μοναδική Δημοτική Ναυταθλητική Μαρίνα στην Ελλάδα πρέπει να παραμείνει Ναυταθλητική και ο Δήμος μας να συμβάλει στην ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού στην  πόλη μας σε συνεργασία με τους Ομίλους.
Να δημιουργηθεί το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο που πρέπει να είναι στόχος όλων μας με τις συνεργασίες και τη βοήθεια των Ομίλων και τώρα που τα έργα της Περιφέρειας Αττικής ξεκινούν για την ανάπλαση και αξιοποίηση της παραλίας και η πόλη αποκτά πάλι μέτωπο στη θάλασσα, στόχος μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού  και του Τουριστικού Ναυταθλητισμού  διοργανώνοντας μαζί με τους Ομίλους Διεθνείς Ναυταθλητικούς  Αγώνες στον ομορφότερο όρμο της Ελλάδας.
Συμφωνείτε με τον ελλιμενισμό πλοίων στην παραλία;
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμείς διαφωνήσαμε και διαφωνούμε με τον ελλιμενισμό των Ημεροπλοίων στη παραλία των Τζιτζιφιών και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αποτρέψει τον ελλιμενισμό πλοίων ημερήσιας κρουαζιέρας.
Καταγγείλαμε την τροποποίηση του κανονισμού που έγινε εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερωθούν οι Αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΑ  «Γιάννης Γάλλος» καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
Εμείς Κε Μπιζιώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο διατυπώσαμε τους φόβους μας ότι η Ναυταθλητική μας Μαρίνα θα μετατρεπόταν κρυφά και σιγά-σιγά σε Τουριστικό Λιμένα και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
Ο Κος Δήμαρχος με καμάρι ανακοίνωσε ότι η πόλη μας γίνεται τουριστικός προορισμός. «Καθρεφτάκια για Ιθαγενείς» του απαντήσαμε. Τι όφελος θα υπάρξει; Τι θα επισκεφθούν στη πόλη μας οι τουρίστες;;;  Το μόνο που θα συμβεί είναι η αύξηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης από την διέλευση των πουλμαν και προβλήματα στη Μαρίνα όπως ήδη συμβαίνει.
Συνωστισμός και επιβάρυνση της πόλης λοιπόν και απευχόμαστε να συμβεί το εφιαλτικό σενάριο που διηγηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα κρουαζιερόπλοια, ημερόπλοια όπως με διόρθωσε ο Κος Δήμαρχος,  έχουν προς το παρόν προορισμούς  Ύδρα – Σπέτσες – Πόρο – Αίγινα. Η Ναυταθλητική μας Μαρίνα μετατρέπεται σε Τουριστική Αποβάθρα, προκαλείται μόλυνση του θαλάσσιου χώρου με κίνδυνο βλάβης της υγείας των προσκόπων και των ναυταθλητών, αλλά και με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος γιατί δεν υπάρχει το απαιτούμενο βάθος για την προσάραξη μεγάλων πλοίων.
Γνωρίζετε Κε Μπιζιώτα ότι ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο Δήμο από το Λιμεναρχείο και την Περιφέρεια  Αττικής.
Υπάρχει σήμερα κοινωνική πολιτική στο Δήμο;
Κοινωνική πολιτική στο Δήμο μας υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα έχουμε μια κακή διαχείριση της Κοινωνικής Πολιτικής από την σημερινή διοίκηση.
Ο Δήμος μας είχε πολλές δομές κοινωνικής πρόνοιας όπως οι Παιδικοί Σταθμοί και μάλιστα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, τέσσερα ΚΑΠΗ και προγράμματα όπως τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης – Βοήθεια στο σπίτι αλλά και δομές και θεσμούς που δεν έχουν άλλοι Δήμοι στη χώρα.  Τα Δημοτικά μας Ιατρεία  (στο αναπαλαιωμένο κτήριο Ανδρομάχης 100), «ο Θησέας» η μοναδική δημοτική δομή απεξάρτησης.  Το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, είχε Παιδικά Κέντρα, θεσμό πρωτοποριακό που η διοίκηση Κάρναβου κατήργησε, ένα θεσμό που στήριζε τη μη εργαζόμενη μητέρα ή τη μητέρα που δεν μπορούσε να αποδείξει ότι εργαζόταν.
Η διοίκηση Κάρναβου βρήκε πολλές δομές που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης καθώς και συνεργασίες με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου, συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς και εθελοντές, τρία παντοπωλεία – φαρμακεία – ιματιοθήκη και άλλα πολλά και τι έκανε? Έκοψε κορδέλες ξαναεγκαινιάζοντας τα Δημοτικά Ιατρεία που υπήρχαν από την εποχή του Γ.Κυριόπουλου  δημιουργώντας το Δίκτυο Υγειών Πόλεων του Κου Πατούλη και επιχείρησε να βάλει στα Δημοτικά Ιατρεία το παραταξιακό του δίκτυο αλληλεγγύης , ένα καθαρά ρουσφετολογικό δίκτυο που έστησε προεκλογικά εξυπηρετώντας μέλη και φίλους της παράταξής του.
Η σθεναρή αντίδραση όμως των εργαζομένων στο δήμο μας που υποστήριξαν ότι όποιος γιατρός μπαίνει στα Ιατρεία του δήμου θα πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες εν μέρει ματαίωσε τα σχέδια του.
Στις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων ο Δήμος μας έδινε δωροεπιταγές στους άπορους συμπολίτες μας τις οποίες εξαργύρωναν σε μεγάλα Super Markets της πόλης μας.   Σήμερα οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας τις εξαργυρώνουν στο οικόπεδο του πρώην πλυντηρίου του ΙΚΑ, στην ουρά, στο κρύο, τη βροχή και σε κοινή θέα με λιγοστά και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα και  όλα αυτά για επικοινωνιακούς λόγους και για την εξυπηρέτηση γνωστού προμηθευτή και όχι των συμπολιτών μας.
Η επιτυχημένη συνεργασία που ο Δήμος μας είχε με το σύλλογο Αιμοδοτών Κοινωνική Αλληλεγγύη, αντί να συνεχιστεί διεκόπη και μάλιστα συγκρουσιακά σε βάρος της κοινωνικής αυτής παροχής.
Αυτά τα λίγα παραδείγματα που σας ανέφερα και άλλα πολλά αναδεικνύουν το ερώτημα:  Ανικανότητα ή επικίνδυνη προχειρότητα άσκησης διοίκησης;  Μικροπολιτική και πελατειακές σχέσεις;  σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα για τον  Άνθρωπο, την Οικογένεια και μάλιστα σε εποχή Οικονομικής και Ανθρωπιστικής Κρίσης.
Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει ιδιωτικοποίηση σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου;
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  είναι ένας Δημοκρατικός Θεσμός είναι ο πιό κοντινός θεσμός στο πολίτη, έχει λοιπόν έναν διαφορετικό ρόλο από τον ιδιωτικό τομέα.
Ο ρόλος της ΤΑ είναι να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη πρώτα ποιοτικές και μετά δωρεάν και όπου δεν είναι δυνατόν, υπηρεσίες χαμηλού κόστους, σε αντίθεση με τον ιδιώτη που σκοπό και στόχο έχει το κέρδος.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και κατά συνέπεια και του Δήμου μας.
Κε Μπιζιωτά αυτή είναι μια άλλη νεοφιλελεύθερη αντίληψη και αφορά αυτούς που δεν πίστεψαν ποτέ στο λαικό θεσμό της ΤΑ.  Έτσι σκέπτονται όλοι αυτοί που δεν οραματίστηκαν αυτό το θεσμό, που δεν τον θεώρησαν ποτέ έναν απο τους πυλώνες της Δημοκρατίας και δεν συνέβαλαν ποτέ στη αυτοτέλειά του. Ο κ. Κάρναβος και οι συνεργάτες του ανήκουν σε αυτούς.
Σήμερα η Καλλιθέα έχει ανάπτυξη;
Κε Μπιζιώτα εσείς βλέπετε ανάπτυξη στην πόλη μας;
Όταν μια πόλη δεν είναι προσιτή, δεν είναι ελκυστική στον άνθρωπο, τότε σταματά να έχει και ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο.
Όταν οξύνεται το κυκλοφοριακό, η εγκληματικότητα, όταν δυσκολεύει η προσβασιμότητα, επικρατεί ηαυθαιρεσία και η αναρχία σε όλα, όταν ο καθένας κάνει ανεξέλεγκτα ότι θέλει και η πόλη κάθε μέρα χάνει την ταυτότητά της, ποιός θα έρθει να επενδύσει σ’αυτή την πόλη;
Εκτός των επενδύσεων στο παραλιακό μέτωπο από την Περιφέρεια Αττικής και των έργων από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι μόνες επενδύσεις που έχουν γίνει στην πόλη είναι Μπαρ, Καφέ και άλλες επιχειρήσεις Εστίασης.  Με αυτού του είδους τις επενδύσεις μια πόλη δεν αναβαθμίζεται αλλά υποβαθμίζεται.
Το βλέπετε άλλωστε παντού γύρω σας. Μια τραγική αλλαγή συμβαίνει ακόμη και στους Κεντρικούς Δρόμους της πόλης μας.
Η Συγκέντωσή σας ήταν μια πρόσκληση «Με ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων δίνουμε απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της πόλης μας». Ακούγεται όμως ότι ετοιμάζεται η δημιουργία μιας νέας παράταξης προερχόμενη από την παλιά παράταξη του κ.  Ασκούνη. Τι απαντάτε;
Η παρουσία και το μήνυμα που έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων ήταν επίσης καθαρό. Το 2019 πρέπει να είναι το τέλος της Διοίκησης Κάρναβου.
Ότι όσο παραμένει αυτή η Διοίκηση καταστρέφει – γκρεμίζει όσα με αγώνες και πολλή δουλειά όλοι μαζί είχαμε κτίσει.
Η μεγάλη προσέλευση των συμπολιτών μας και μάλιστα σε μια βροχερή μέρα και  σε μέρα μιας μεγάλης Γενικής Απεργίας έδωσε ένα καθαρό μήνυμα προς όλους μας!!!! Τα χειροκροτήματα κάθε φορά που ακούγονταν οι λέξεις ενότητα – συμπόρευση δήλωναν την πρόθεση αυτού του κόσμου να συμβάλει σ’αυτή την προσπάθεια.
kalitheapress.gr
https://vasomargariti.blogspot.com/2017/06/kalitheapress.html
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μαζί με εσάς συνεχίζουμε Κάθε Εβδομάδα στα περίπτερα. Η Συμφωνία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: