fbpx
12 °C Athens, GR
23 Ιανουαρίου 2021

Mark Zuckerberg αποκλείσαμε τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τράμπ στο facebook instragam…

Ο ιδρυτής του facebook κύριος Mark Zuckerberg με ανάρτηση του στη προσωπική σελίδα του αναφέρει ότι η εταιρεία αποφάσισε μετά από τα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών στην Αμερική και τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κύριος Donald Trump .

Συγκεκριμένα ο Mark Zuckerberg αναφέρει

“The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining time in office to undermine the peaceful and lawful transition of power to his elected successor, Joe Biden. His decision to use his platform to condone rather than condemn the actions of his supporters at the Capitol building has rightly disturbed people in the US and around the world. We removed these statements yesterday because we judged that their effect — and likely their intent — would be to provoke further violence. Following the certification of the election results by Congress, the priority for the whole country must now be to ensure that the remaining 13 days and the days after inauguration pass peacefully and in accordance with established democratic norms. Over the last several years, we have allowed President Trump to use our platform consistent with our own rules, at times removing content or labeling his posts when they violate our policies. We did this because we believe that the public has a right to the broadest possible access to political speech, even controversial speech. But the current context is now fundamentally different, involving use of our platform to incite violent insurrection against a democratically elected government.We believe the risks of allowing the President to continue to use our service during this period are simply too great. Therefore, we are extending the block we have placed on his Facebook and Instagram accounts indefinitely and for at least the next two weeks until the peaceful transition of power is complete”.

Τα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν σαφώς ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν.
Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να συγχωρήσει παρά να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτωλίου έχει δικαίως ενοχλήσει τους ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Καταργήσαμε αυτές τις δηλώσεις χθες επειδή κρίναμε ότι η επίδρασή τους - και πιθανώς η πρόθεσή τους - θα ήταν να προκαλέσουν περαιτέρω βία.
Μετά την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο, η προτεραιότητα για ολόκληρη τη χώρα πρέπει τώρα να είναι να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά τα εγκαίνια θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τους καθιερωμένους δημοκρατικούς κανόνες.
Τα τελευταία χρόνια, επιτρέψαμε στον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, κατά καιρούς καταργώντας περιεχόμενο ή επισημαίνοντας τις αναρτήσεις του όταν παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στην πολιτική ομιλία, ακόμη και στην αμφιλεγόμενη ομιλία. Αλλά το τρέχον πλαίσιο είναι τώρα ριζικά διαφορετικό, που περιλαμβάνει τη χρήση της πλατφόρμας μας για να υποκινήσει βίαιη εξέγερση ενάντια σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι. Επομένως, επεκτείνουμε το μπλοκ που έχουμε τοποθετήσει στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επ 'αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χειρονομεί καθώς μιλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να αμφισβητήσει την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου 2021.Jim Bourg / ReutersJim Bourg / ReutersΟ Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει χειρονομίες καθώς μιλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να αμφισβητήσει την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου 2021.Διαβάστε περισσότερα 

Το Twitter επίσης αφαίρεσε το βίντεο από την πλατφόρμα του και είπε ότι ζήτησε την κατάργηση τριών tweets του Trump και επίσης χτύπησε ένα κλείδωμα 12 ωρών στον λογαριασμό του Trump την Τετάρτη το βράδυ. “Εάν τα Tweets δεν καταργηθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος”, πρόσθεσε η εταιρεία σε ένα Tweet στον επαληθευμένο λογαριασμό ασφαλείας της.

Το YouTube δήλωσε επίσης σε μια δήλωση ότι κατάργησε το βίντεο του Trump για παραβιάσεις πολιτικής και δεν θα επιτρέψει τη μεταφόρτωση αντιγράφων του βίντεο χωρίς πρόσθετο περιεχόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Οι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν την ασφάλεια στο Καπιτώλιο και διέκοψαν μέλη του Κογκρέσου που συγκλήθηκαν για να συζητήσουν για την πιστοποίηση των εκλογών στην Ουάσινγκτον, 6 Ιανουαρίου 2021.
Sam Sweeney / ABC NewsSam Sweeney / ABC NewsΟι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν την ασφάλεια στο Καπιτώλιο και αναστάτωσαν μέλη του Κογκρέσου που συγκλήθηκαν για να συζητήσουν για την πιστοποίηση των εκλογών στην Ουάσινγκτον, 6 Ιανουαρίου 2021.Διαβάστε περισσότερα

Η στιγμή του υπολογισμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ζητεί ρύθμιση

Ενώ ορισμένοι εξέφρασαν σοκ για τα γεγονότα που ξεδιπλώθηκαν σε αυτό που αρχικά ονομάστηκε ειρηνικό ράλι Τραμπ, ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λένε ότι η εχθρότητα που έσπασε στη βία αναπαράγεται στο Διαδίκτυο εδώ και χρόνια.

“Αν δεν είδατε αυτό να έρχεται, δεν θα έχετε ανοιχτά τα μάτια σας”, δήλωσε η Jennifer Grygiel, επίκουρη καθηγήτρια επικοινωνιών (κοινωνικά μέσα) στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών, στο ABC News. “Αυτό δεν συνέβη μόλις εν μία νυκτί, αυτό ήταν μια επαναλαμβανόμενη αποτυχία από τις πλατφόρμες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κυβερνητική προπαγάνδα στην πλατφόρμα. “

Η κατάχρηση και το μίσος των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν συνδεθεί με τη βία σε πραγματικό κόσμο αλλού στον κόσμο, σημείωσε ο Grygiel, επικαλούμενος τις επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ . Ο Grygiel είπε ότι ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ και το δημοκρατικό τους σύστημα θα μπορούσαν να είναι απρόσβλητα από την εκμετάλλευση των κοινωνικών μέσων.

“Δυστυχώς, αυτό που έχουμε δει τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του είναι μια συστηματική παραμέληση από τις πλατφόρμες για την αποτελεσματική δράση στις πολιτικές τους για την αποτροπή της κατάχρησης των κοινωνικών μέσων από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών”, πρόσθεσε ο Grygiel.

Ο Grygiel σημείωσε επίσης ότι ο Τραμπ έχει ένα ιστορικό προκαλώντας χάος με τη χρήση του στο Twitter και είπε ότι οι λογαριασμοί του θα έπρεπε να είχαν μετριαστεί πριν από ό, τι μετά την ανάρτηση.

“Αυτό που ζητώ είναι η προ-εποπτεία των θέσεων του προέδρου για να βεβαιωθώ ότι δεν παραβιάζουν τις πολιτικές αυτών των πλατφορμών προτού αναρτηθούν”, δήλωσε ο Grygiel. “Δεν μπορείτε απλώς να θυμηθείτε το tweet ενός προέδρου μόλις χτυπήσει …. Έχουμε δει tweets που μπορούν να συντρίψουν τα χρηματιστήρια, αυτή είναι μια στιγμιαία πλατφόρμα επικοινωνίας.”

Ο Grygiel είπε ότι οι ενέργειες που έλαβαν οι εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ως απάντηση στα γεγονότα της Τετάρτης είναι «καλύτερες από το τίποτα», αλλά παραμένουν μεγάλα ζητήματα και ερωτήσεις.

Ο πρόεδρος χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “για να παρακάμψει τον Ελεύθερο Τύπο”, δήλωσε ο Γκρίγκιελ, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου και όχι απλώς να εκπέμψει βλαβερή ρητορική απευθείας στο κοινό του.

“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο ομοσπονδιακός κανονισμός προπαγάνδας για να διασφαλίσουμε ότι ο πρόεδρός τους δεν θα είναι σε θέση να διαδίδει τον λαό με αυτόν τον τρόπο και να ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης με τέτοιο τρόπο που καθιστά δύσκολο για τον ελεύθερο τύπο να λογοδοτήσει την κυβέρνηση”, δήλωσε ο Grygiel.

Η Karen Kornbluh, η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η σημερινή διευθύντρια της πρωτοβουλίας ψηφιακής καινοτομίας και δημοκρατίας στο γερμανικό think tank Fund, δήλωσε στην ABC News ότι ελπίζει ότι αυτό μπορεί να είναι μια στιγμή για αλλαγή για εταιρείες που έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτες.

“Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό δεν είναι παιχνίδι, μερικές φορές αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο θεωρούν οι άνθρωποι ως παιχνίδι και δεν το παίρνουν στα σοβαρά”, δήλωσε ο Kornbluh. “Και πιστεύουν ότι είναι ένας εντελώς ξεχωριστός κόσμος, αυτό το terra incognita, όπου δεν ισχύει κανένας από τους δικούς μας κανόνες.”

“Πρέπει να εφαρμόσουμε πολλές από τις παλαιές αλήθειες και τους παλιούς κανόνες που μάθαμε στον κόσμο εκτός σύνδεσης, είτε για την προστασία των καταναλωτών, είτε για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, είτε για τους κανόνες χρηματοδότησης της εκστρατείας, ή πώς η επιβολή του νόμου πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές”, δήλωσε ο Kornbluh. . «Συνειδητοποιήσαμε ότι χθες, το διαδικτυακό παιχνίδι έπεσε στο IRL, στην πραγματική ζωή».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Οι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να αμφισβητήσουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2020 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Shannon Stapleton / ReutersShannon Stapleton / ReutersΟι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να αμφισβητήσουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2020 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου 2021.Διαβάστε περισσότερα

Αντηρώντας τον Grygiel, ο Kornbluh είπε ότι η παλιά πρακτική των γίγαντων των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να παίζουν “whack-a-mole” με περιεχόμενο αφού έχει ήδη δημοσιευτεί έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική.

“Θα πρέπει να χρησιμοποιούν πράγματα όπως ένα διακόπτη κυκλώματος. Εάν υπάρχει κάποιος που είναι επαναλαμβανόμενος δράστης, ίσως να μην τους πάρει ζωντανός”, είπε ο Kornbluh. “Ίσως να έχετε καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων όπως είχατε στην τηλεόραση και να δείτε ώστε να μπορείτε να ελέγξετε ότι αυτό παραβιάζει τους κανόνες μας; Ή όχι; Και στη συνέχεια να είστε συνεπείς γι ‘αυτό.”

Η Kornbluh είπε ότι καταλαβαίνει ότι ο λογαριασμός Trump είναι το «πιο δύσκολο ερώτημα» για εταιρείες που συμμετέχουν στις συζητήσεις για την ελεύθερη ομιλία από τον πρόεδρο.

“Αλλά έχουν καταστήσει σαφές στο πλαίσιο των υπηρεσιών τους πού ήταν η γραμμή, και δυστυχώς συνέχισαν να τον μεταφέρουν και έστειλαν ένα φοβερό μήνυμα: ότι κάτι θα επρόκειτο να επιτραπεί”, πρόσθεσε ο Kornbluh. “Ελπίζω ότι ένα από τα πράγματα που έχουν μάθει είναι ότι πρέπει να είναι πραγματικά ξεκάθαρα για το τι πρόκειται να επιτρέψουν στις πλατφόρμες τους να χρησιμοποιηθούν και για υποκίνηση σε βία και πιθανή υποκίνηση σε βία, αν αυτή είναι η σειρά τους – και ελπίζω να είναι – ότι πρέπει πραγματικά να το επιβάλουν. “

Τέλος, η Kornbluh είπε ότι ελπίζει ότι “είναι μια στιγμή που κάνουμε μια πραγματική αλλαγή στη νοοτροπία μας. Και συνειδητοποιούμε ότι αυτό δεν είναι παιχνίδι.”

πηγή fb Mark Zuckerberg,cbs news

Related articles

Επίθεση στο Παρίσι: Υπό κράτηση ένας ακόμη ύποπτος

Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε ακόμη ένα άτομο για την επίθεση με μπαλτά που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι, μπροστά από τα γραφεία του Charlie Hebdo. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για πρώην συγκάτοικο του κύριου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία στην πλατεία της Βαστίλλης λίγο μετά την επίθεση που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, […]

Το απόγευμα νέο διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται περίπου στις 19:30 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει έναν πρώτο απολογισμό της «μάχης» κατά του κορωνοϊού και θα απευθυνθεί στους πολίτες ενόψει του Πάσχα.Παράλληλα, θα κάνει και αναφορά στο οικονομικό πακέτο για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ θα υπογραμμίσει πως τίποτα από όλα όσα έχουν γίνει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *