Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

Σήμερα στις 14:00 ένα εντυπωσιακό θέαμα θα δουν οι κάτοικοι της Αθήνας αφού στις 14:00 μεικτός σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21» θα πραγματοποιήσει διέλευση πάνω από την Ακρόπολη.

«Ηνίοχος 21» – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η άσκηση «Ηνίοχος 21», η οποία ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 23 Απριλίου, λαμβάνει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών -από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο και από τη Θράκη έως την Κρήτη- με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μαχητικών Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, και F-15 και F-16 από το Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135. Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI – Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139. Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

 

inioxos1© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos1inioxos2© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos2inioxos4© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos4

 

 

inioxos__5_© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos__5_inioxos__4_© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos__4_inioxos__3__2© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos__3__2

 

Η άσκηση ξεκίνησε στις 5 Απριλίου με τη Φάση Προετοιμασίας, ενώ τώρα βρίσκεται στη 2η Φάση, αυτή της Εκτέλεσης. Η ολοκλήρωσή της έχει προγραμματιστεί για την 23η Απριλίου με τη Φάση Αναδίπλωσης.

 

inioxos__2__2© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos__2__2inioxos__1__2© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos__1__2

 

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με κάθε τύπο μαχητικού που διαθέτει στον στόλο της (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4), μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, όργανα ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέρος με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων.

διάβασε και αυτό  Πως φτιάχτηκε ο σταθμός του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι

Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει τμήματα Κ/Β HAWK, μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού και τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook.

 

inioxos7© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos7inioxos8© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos8inioxos9© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos9inioxos10© Παρέχεται από: Protothema.gr inioxos10
Πηγή: Protothema.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στις 22 Απριλίου, η ΔΕΗ Α.Ε. συμμετέχει έμπρακτα στην Παγκόσμια…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: