App Icon

Κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο και αυξημένο testing για τους ανεμβολίαστους

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων την προσεχή Τετάρτη είναι στραμμένα όλα τα «βλέμματα», καθώς αναμένεται να τεθούν επί τάπητος επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας.
Την ίδια ώρα, από αύριο, Τρίτη η κυβέρνηση προχωρά στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών, στο πλαίσιο της θωράκισης του ΕΣΥ, που «δοκιμάζεται» από διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και εισαγωγών, καθώς και από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «τραπέζι» βρίσκονται τα εξής:

-Κυλιόμενο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο

-Αύξηση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-Αυξημένο testing στους ανεμβολίαστους πολίτες

«Η κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης με τα κρούσματα και τη θνητότητα. Μόνο ο ένας στους 10 στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένος και το 94% έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ενώ τόνισε ότι φέτος θα έχουμε περισσότερα κρούσματα, αλλά λιγότερες νοσηλείες. Το εμβόλιο παραμένει το αποτελεσματικότερο όπλο. Με αυτά τα δεδομένα, δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, με την πρώτη και τρίτη δόση».

Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι υπάρχει αναμονή για ΜΕΘ λόγω της πίεσης που υπάρχει στο ΕΣΥ.

«Τα στοιχεία που έχω δώσει για τις ΜΕΘ δεν αμφισβητούνται. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάθε ΜΕΘ λειτουργεί με βάση τα πρωτόκολλα και τις τεχνικές προδιαγραφές που αποφασίζουν και προτείνουν οι αρμόδιοι. Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και οι αποφάσεις λαμβάνονται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια.

Για να μεταφερθεί θα πρέπει να είναι εφικτή και ασφαλής η δυνατότητα μεταφοράς του. Πολλές φορές το χειμώνα υπήρχαν αναμονές για ΜΕΘ και τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε σε καθεστώς πίεσης και όποιος συμπολίτης μας είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ φροντίζουμε να είναι ασφαλής», ήταν τα λόγια του.
«Πλήρως εμβολιασμένος σημαίνει κάνεις την 3η δόση»

διάβασε και αυτό  Οι Πανελλήνιες δεν είναι για όλους σταθμός ζωής

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πολλές φορές την φράση «Πλήρως εμβολιασμένος σημαίνει να κάνεις και την 3η δόση».

Επίσης, απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση για υποχρεωτικότητα λέγοντας ότι: «Η υποχρεωτικότητα δεν είναι στις επιλογές μας. Επιμένουμε στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το ΕΣΥ ήρθε σε επίπεδα που έχουν ισχυρότερα της Ελλάδας κράτη. Τόνισε ακόμα ότι βρέθηκαν οι πόροι για να στηριχθούν οι πολίτες και η κοινωνία και από την στιγμή που ήταν διαθέσιμος ο εμβολιασμός η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει την λειτουργία της κοινωνίας. Η χώρα δεν μπορούσε να μείνει κλειστή εσαεί, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Έχουμε μια βασική φιλοσοφία υγειονομικών μέτρων. Ό,τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει ότι θα είναι όλοι καλυμμένοι με τον εμβολιασμό δηλαδή και την 3η δόση να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει. Επειδή ακούω την συζήτηση για μέτρα η φιλοσοφία είναι εφαρμογή μέτρων, αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στήριξη του ΕΣΥ. Σημειακές παρεμβάσεις μπορεί να γίνουν».

Απαντώντας ποιες είναι η σημειακές αλλαγές στις οποίες αναφέρθηκε τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει την εφαρμογή του πλαισίου που προανέφερε. «Έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και συζητάμε μόνο σημειακές αλλαγέςκαι ότι μπορεί να ενθαρρύνει την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών και για την πρώτη και την 3η δόση. Ό,τι αποφασιστεί θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια χείλη. Δεν συζητάμε περιορισμό ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, δεν συζητάμε locdown έχουμε πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό».

διάβασε και αυτό  Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid tests αύριο Δευτέρα 26 Απριλίου σε 122 σημεία της χώρας

πηγή vradini

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Εν συντομία το χρονικό που διαδραματίστηκε αυτές τις 4 ημέρες…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel