Μητσοτάκης: Κίνηση – έκπληξη προς το Πεκίνο

Sample Codes

Κανείς δεν το είχε προβλέψει, μια και όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πέσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βήμα βήμα και χωρίς πολλές «τυμπανοκρουσίες» προωθεί την πρόταση  για χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμών, καθώς βλέπει ότι υπάρχει περιθώριο αποδοχής της.

Τη Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση προς τον Ισραηλινό ομόλογό του κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Μία πρόταση που έχει τύχει μεγάλης επεξεργασίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Εφόσον αυτό λειτουργήσει το καλοκαίρι αναμένεται μεγάλο κύμα τουριστών από το Ισραήλ στη χώρα μας.

Αυτό όμως που δεν περίμενε κανείς ήταν η κίνηση του κ.Μητσοτάκη να κάνει ανάλογη πρόταση και στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κατά την τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες στο πλαίσιο της Συνόδου Πρωτοβουλία Συνεργασίας της Κίνας με χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

«Επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ένας από τους τρόπους να το πετύχουμε είναι διευκολύνοντας τον τουρισμό και τα ταξίδια μετά την πανδημία. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα έχει προτείνει την ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ως  ένα εργαλείο για να διευκολυνθεί η επανέναρξη των ταξιδιών και οι τουρίστες να μπορούν είτε να επισκέπτονται την Κίνα είτε να έρχονται στην Ευρώπη από την Κίνα.

Πρόκειται για ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και θα επιδιώξουμε να εργαστούμε σε διμερές επίπεδο για να διασφαλίσουμε πως οι κινέζοι τουρίστες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Και αν μπορούν να επιδείξουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούμε να εγγυηθούμε πως δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετοι περιορισμοί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό τα χαρτιά του σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

διάβασε και αυτό  Νέο νομοσχέδιο «ασπίδα» στα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά πρωτίστως την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού έτσι ώστε οι πολίτες της Ε.Ε. να απαλλαγούν από γραφειοκρατικές διαδικασίες και ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους, χωρίς να συνιστά σε καμία περίπτωση διαβατήριο.

Παρόλα αυτά όμως η επιλογή Μητσοτάκη να βάλει στο παιχνίδι την Κίνα αποτυπώνει την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει προκειμένου να στηρίξει την βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Ειδικά σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία αναμένεται να περάσει δύσκολες ώρες.

Πηγή: vradini.gr

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Το ίδρυμα Ευγενίδου (το οποίο είναι εναλλακτικά γνωστό και ως Ευγενίδειο Ίδρυμα)…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: