Μητσοτάκης για Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Στις σύγχρονες Δημοκρατίες δεν έχουν θέση διαχωρισμοί

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας τις κινήσεις στην Ελλάδα για «να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες που την καθιέρωσαν».

«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα υποδέχεται την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, αγωνιζόμενη να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες που την καθιέρωσαν. Με οριζόντια νομοθετικά μέτρα στην εργασία και σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Με πρωτοβουλίες όπως η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Αλλά και με συμπεριφορές που υπερβαίνουν στερεότυπα και προωθούν τη δημιουργική συνύπαρξη» τονίζει ο πρωθυπουργός.

«Στις σύγχρονες Δημοκρατίες δεν έχουν θέση διαχωρισμοί με βάση την καταγωγή, τη θρησκεία ή τoν σεξουαλικό προσανατολισμό. Ούτε ο 21ος αιώνας ανέχεται τη βία, τις διακρίσεις και τη ρητορική μίσους γύρω από την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά και την έκφραση φύλου» υπογραμμίζει και τονίζει ότι η Πολιτεία μας οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε τους έκφανση.

«Αξιοποιώντας παντού τον πλούτο της διαφορετικότητας. Και η κοινωνία μας να προοδεύει. Ξεπερνώντας μισαλλόδοξες αγκυλώσεις και προάγοντας την ανοχή και τη συνεργασία όλων των πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζει, σήμερα, η χώρα. Με τόλμη, με ωριμότητα, αλλά και με ρεαλισμό. Γιατί αυτός είναι ο μόνος που οδηγεί μπροστά τη ζωή και τον καθημερινό πολιτισμό μας» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Την ώρα που βράζει η εγκληματικότητα μαγειρεύεται το νομοσχέδιο του Σωφρονιστικού Κώδικα. Τι αλλάζει;

Απάντηση

Recommended
Να υπογραφεί συμφωνία που θα καθορίζει… κοινά θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: