Οι δέκα μνηστήρες για το Δήμο Καλλιθέας

Sample Codes

Η πολυδιάσπαση στον χώρο από την Δεξιά έως την Αριστερά είναι εμφανής στην προεκλογική αναμέτρηση της Καλλιθέας.

Με αποκατεστημένο το κύρος του «μεγάλου δήμου» στην κατηγορία άνω των 100.000 κατοίκων, ο Δήμος Καλλιθέας στην Αττική οδεύει προς τις εκλογές με 10 υποψηφίους και εμφανή πολυδιάσπαση στον χώρο από δεξιά έως Αριστερά.

Διεκδικητές της θέσης του δημάρχου θα είναι:

  1. Ο πρώην δήμαρχος και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (2010-2014) Κώστας Ασκούνης. Ο κ. Ασκούνης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατεβαίνει χωρίς χρίσμα του ΚΙΝΑΛ. Διαθέτει στελέχη και προσβάσεις τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά. Εκτιμάται θα επικρατήσει στον πρώτο γύρο, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο που δεν είναι βέβαιο πλέον ότι θα είναι ο κ Δημήτρης Κάρναβος.
  2. Ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος αν και έχει ισχυρά ερείσματα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατεβαίνει χωρίς χρίσμα. Ίσως του στοιχίσει, όμως, ψήφους η επιλογή του να παραβρεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο μνημόσυνο στου Μακρυγιάννη, αλλά και η συμμετοχή του κ Σοφιανίδη στο ψηφοδέλτιό του, κάτι το οποίο προκαλεί έντονη αντίδραση από την πλευρά της κεντροαριστεράς. Αποτυχημένες μέχρι στιγμής οι συγκεντρώσεις του συνδυασμού του, ενώ μεγάλο κομμάτι δημοτών έχει ενοχληθεί από την καθαριότητα και την ανυπαρξία έργου στη θητεία του. Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής δημοτικών εκλογών την 17/4 με εκπροσώπους των παρατάξεων, εντύπωση προκάλεσε η μη πρόσκληση από το Δήμαρχο του Τρύφωνα Μπουγά στην προσπάθειά του να περιορίσει τις απώλειές του στον ακροδεξιό χώρο και να δημιουργήσει νέες γέφυρες με την αριστερά.
  3. Ο επιχειρηματίας Νικόλαος Γιοβανίδης, προέρχεται από τη ΝΔ, κατεβαίνει χωρίς χρίσμα – όπως και ο κ Κάρναβος- ως επικεφαλής της παράταξης Καλλιθέα ΝΑΙ και δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στις ελπίδες του κ Κάρναβου να ελέγξει αποκλειστικά το χώρο της ΝΔ και των ΑΝΕΛ. Με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο ο κ Γιοβανίδης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο χώρο του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της νεολαίας.
  4. Ο Τρύφων Μπουγάς είναι ο λόγος που δημιουργεί πανικό στον Δ. Κάρναβο ο οποίος είχε κινηθεί επιτυχώς προς άγραν ακροδεξιών ψήφων το 2014. Κατεβαίνει με τοπικό ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Αυγής στην Καλλιθέα, με την επίσημη στήριξη της ΧΑ.
  5. Ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος έλαβε το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε πρόσφατη εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του ήταν παρόντες πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές. Το 2014 είχε λάβει το 16,8% των ψήφων, αλλά δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο. Ο πατέρας του είχε διατελέσει δήμαρχος Καλλιθέας στη δεκαετία του ’80 ως στέλεχος του ΚΚΕ και με σημαντική δράση, φυλακές και εξορίες.
  6. Ο επίσης δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης κατεβαίνει και πάλι ως ανεξάρτητος. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσφατα εξασφάλισε τη στήριξη του δημοτικού συμβούλου κ Δεδούση, που είχε εκλεγεί το 2014 με την επίσημη υποψηφιότητα του κυβερνώντος κόμματος.
  7. Ο Γιάννης Βακαλόπουλος θα διεκδικήσει για πρώτη φορά τον Δήμο Καλλιθέας εκ μέρους του ΚΚΕ, που έχει ισχυρή παρουσία στην περιοχή.
  8. Ο Χρήστος Ιωαννίδης, επικεφαλής στην Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση “Μια Πόλη στο Δρόμο” (ΛΑΕ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) μέλη της συλλογικής αυτής εκπροσώπησης ο Λεωνίδας Αναγνώστου, Δήμητρα Γκεμιτζόγλου και Ραφαήλ Καστρίτσης.
  9.  Ο επιχειρηματίας Κώστας Γρίβας, που αποκόμισε το 2,5% των ψήφων το 2014, με την παράταξη Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας
  10. Η Βάσω Μαργαρίτη κατεβαίνει ως ανεξάρτητη και πιέζεται αφόρητα από την επιστροφή του Κ. Ασκούνη. Συνεργάζεται με τον κ Κάρναβο για να πλήξουν τον μεγάλο τους αντίπαλο Κώστα Ασκούνη.
Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!