Δημοσκόπηση MRB Κυβέρνηση δύο κομμάτων θέλει το 54,2%

Συγκυβέρνηση δύο κομμάτων αν δεν προκύψει αυτοδυναμία από τις εκλογές θέλει το 54,2% των συμμετεχόντων στο 2o μέρος της δημοσκόπησης της MRB, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, το οποίο και περιλάμβανε ερωτήσεις για κυβερνητικές συνεργασίες και τα ελληνοτουρκικά.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε χθες, η ΝΔ είχε προβάδισμα 6,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8,9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB, το 47,2% ανησυχεί για πιθανή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ το 49.3% έχει αντίθετη άποψη.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, το 48% πιστεύει ότι «θα είμαστε μόνοι μας», ενώ το 27.1% θεωρεί πως η Γαλλία θα βοηθήσει τη χώρα μας. Σε ποσοστό 19.8% πιστεύουν πως θα υπάρχει στρατιωτική βοήθεια από όλη την Ε.Ε. και 17.4% από τις ΗΠΑ. Πιο χαμηλά ακολουθούν Ισραήλ και Αίγυπτος.

αυτοδυναμία-συνεργασίες

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 54,2% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων, ενώ το 38,4% θέλει προσφυγή εκ νέου στις κάλπες.

Στο θέμα συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 70.4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 69.9%.

Οσον αφορά τη ΝΔ, υπάρχει ένα ποσοστό 2.5% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν να μετακινούνται στο κυβερνών κόμμα, ενώ από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό δείχνει να φτάνει το 6.2%.

Στο 11.1% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ το 9.8% σκοπεύει να ψηφίσει άλλο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, στο 1.8% ανέρχεται το ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που δείχνει να μετακινείται προς την πλευρά του, στο 6.1% από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 7.2% θα πάει σε άλλο κόμμα και το 15% των ψήφων παραμένει αδιευκρίνιστο.

διάβασε και αυτό  Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή: «Θα συνεχίσουμε να διορθώνουμε τον ΕΦΚΑ - Ούτε ένας συνταξιούχος στην αναμονή»

Στην ερώτηση τι θα προτιμούσαν αν δε προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 54.2% θέλει κυβέρνηση δύο κομμάτων, ενώ το 38.4% να γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Υπέρ της κυβέρνησης δύο κομμάτων είναι το 69.3% του ΣΥΡΙΖΑ και από τον χώρο της ΝΔ το 54.2% προτιμά επαναληπτικές εκλογές.

Οσον αφορά το σενάριο συμμαχίας σε νέα κυβέρνηση, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει το σενάριο να κυβερνήσουν μαζί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (17.6%), ενώ ακολουθεί ο συνδυασμός οικουμενικής κυβέρνησης (17.1%).

Από τον χώρο της ΝΔ, το 38.4% θα αποδεχόταν συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και το 14.9% οικουμενική, ενώ ένα ποσοστό 5.3% θα στήριζε συγκυβέρνηση ΝΔ-Σύριζα.

Αντίστοιχα, στον ΣΥΡΙΖΑ το 29.9% είναι υπέρ συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ, το 27.6% για οικουμενική και το 7% με Ν.Δ.

Στο σενάριο συνεργασίας που θα προτιμούσαν οι ψηφοφόροι, ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επικρατεί με 32.4%.

Επίσης, στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ νίκη έστω και με μία ψήφο, το 34.1% λέει ΝΔ και το 27.9% ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Αν ακούσετε κάποια σειρήνα, συναγερμό, ή κάποιον ήχο, εν πάση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: