Δήμος Καλλιθέας Οργανισμός Γιάννη Γάλλου Στηρίζουμε τους ΑΜΕΑ και προσλαμβάνουμε ΑΜΕΑ όταν πληρούν τα κριτήρια

Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις

 Έντονος  προβληματισμός δημιουργείται σχετικά με την τήρηση βασικών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας από το μέσα που αρχικά παρουσιάζουν μια καταγγελία.

 Διότι σπεύδοντας κάποιος να “εξαπολύσει μύδρους” πριν ακούσει  την ιστορία από όλες τις πλευρές ούτε τον αναγνώστη διασφαλίζει από την πρόσληψη εσφαλμένης πληροφόρησης ούτε τον εαυτό του προφυλάσσει από τον ενθουσιασμό της είδησης. Κυρίως όμως δεν προφυλάσσει την ίδια την δημοσιογραφία από τον μεγάλο «πειρασμό» να υποκαθιστά τον τρίτο πυλώνα της δημοκρατίας, την δικαιοσύνη.

 Η Εφημερίδα των Συντακτών  χωρίς να ζητήσει ενημέρωση από τον Οργανισμό Γιάννη Γάλλου δημοσίευσε μια καταγγελία κοπέλας AMEA όπως αναφέρει, χωρίς να διασταυρώσει τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και αναληθείς απόηχοι.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κοπέλα έλαβε μέρος σε διαγωνισμό για την θέση (Π.Ε.) Δασκάλων στα Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Καλλιθέας, και ενώ κατείχε όλα τα τυπικά προσόντα, παρόλα αυτά βρέθηκε < Πρώτη πρώτη στον πίνακα των απορριφθέντων γιατί όπως αναφέρεται «δεν έχει τη φυσική υγεία και καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη ειδικότητα >.

Και φυσικά όπως παρουσιάζεται ακούγεται ρατσιστικό και παράλογο! Κανείς όμως δεν φρόντισε να επικοινωνήσει και να μάθει ότι είχε κατατεθεί πιστοποιητικό ΚΕΠΑ για αναπηρία 80% και άνω με πάθηση: «Βαρηκοΐα άμφo στα όρια της κώφωσης εκ γενετής μη αναστρέψιμη, δεν έχει αναπτύξει λόγο», χωρίς να έχουν κατατεθεί έγγραφα, τα οποία να αναφέρουν ότι υπάρχει κοχλιακό εμφύτευμα με αποτέλεσμα να μπορεί να μιλάει και να ακούει κανονικά. Ο λόγος και η ακοή όπως όλοι ξέρουμε είναι σημαντικά όταν πρόκειται να επικοινωνήσεις με τα παιδιά σαν δασκάλα.

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος 850 tablet για τα παιδιά της Καλλιθέας

Και είναι αυτό το χωρίς που κάνει την διαφορά, διότι χωρίς το έγγραφο για το κοχλιακό εμφύτευμα δεν θα είχε απορριφθεί στην περίπτωση που πληρούσε τα υπόλοιπα κριτήρια, και χωρίς να διασταυρώνεις τις πληροφορίες αντικειμενικό ρεπορτάζ δεν γίνεται….

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Γιάννη Γάλλου Μανώλη Κωστάκη ο οποίος μας απέστειλε την απάντηση που έστειλε στην εφημερίδα των Συντακτών ή οποία είναι ή παρακάτω:
 “Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης Ν.Π.Δ.Δ. « ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ» σας γνωρίζουμε ότι για το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 29/8/2022 με τίτλο «Ακατάλληλα τα ΑμεΑ για τον Δήμο Καλλιθέας, η κ. Α.Β υποψήφια για την θέση (Π.Ε.) Δασκάλων στα Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης, στα συνημμένα έγγραφα με την αίτηση της , είχε καταθέσει το έγγραφο του ΙΚΑ ΑΠΟ 12-10-2015 «Γνωστοποίηση αποτελέσματος αναπηρίας» στο οποίο αναγράφεται ότι η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του Κ.Ε.Π.Α διαπίστωσε : «Βαρηκοΐα άμφo στα όρια της κώφωσης εκ γενετής μη αναστρέψιμη, δεν έχει αναπτύξει λόγο», με συνολικό ποσοστό αναπηρίας 80% εφ ‘ όρου ζωής .  Η υποψήφια όμως ουδέποτε κατέθεσε ιατρικό έγγραφο ή γνωμάτευση Επιτροπής Κ.Ε.Π.Α. , από το οποίο να προκύπτει ότι έχει κοχλιακό εμφύτευμα , ακούει και μιλάει κανονικά . Επίσης σημειώνουμε ότι η υποψήφια είχε δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στο ΑΣΕΠ από 21/7/2022 έως 31/7/2022 κατά των αναρτηθέντων πινάκων για τη ΣΟΧ1/2022 του φορέα μας. Η διενέργεια του διαγωνισμού στον ΑΣΕΠ υπήρξε άψογη , με πλήρη διαφάνεια και σε σχέση με την λοιδορία του «Βολέματος των δικών μας παιδιών» να ενημερώσουμε ότι η δεύτερη κατά σειρά επιτυχούσα, ήταν από το νησί της Σάμου.
Ο Δήμος Καλλιθέας, σταθερά προσανατολισμένος στον κοινωνικό στόχο ένταξης , πρόσβασης και προώθησης των ίσων ευκαιριών, προχώρησε σε επτά προσλήψεις ΑμεΑ καθώς και στην υπογραφή της Χάρτας για την Προσβασιμότητα ΑμεΑ.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Γιάννης Γάλλος» παρέμεινε ανοιχτό για τους συμπολίτες μας με αναπηρία καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας. Αναμένουμε να δημοσιεύσετε την απάντηση μας , στην ίδια θέση του ρεπορτάζ.
Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Πυρκαγιά σε σκάφος αναψυχής στον ΦλοίσβοΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Εκατό χρόνια από το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: