Νίκος Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα 425 εκατ. € για την ενίσχυση του τουρισμού

Ετοιμάζεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης την Παρασκευή. Σημείωσε ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση και πως οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να δουν κατευθείαν τι ποσό θα λάβουν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «όπου έχει υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή, υπάρχει η προϋπόθεση της μη απόλυσης».

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1,  τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό μπορεί να αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση μπορούν να μετακινηθούν και μετά τις 12.30 με το χαρτί από το ΕΡΓΑΝΗ, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει σπίτι τους μέχρι τις 12.30.

Για τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιχειρήσεις είναι χιλιάδες όπως και οι έλεγχοι. Το σύστημα των ελέγχων έχει αλλάξει. Επιβάλλονται πρόστιμα. Δεν μπορεί να είναι ο έλεγχος σε κάθε χώρο εστίασης καθημερινά. Γίνονται όμως χιλιάδες έλεγχοι».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει προτεραιοποίηση για εμβολιασμούς σε εστίαση και τουρισμό, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. Τόνισε, ωστόσο, ότι γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα και ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

διάβασε και αυτό  Καταδίκη της ΕΕΔΑΔ για τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν σε Δημοσιογράφους

Για την κατάργηση δεύτερου self test στα σχολεία, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως «το θέμα είναι του υπουργείου Παιδείας, της επιτροπής και του ΕΟΔΥ , δεν μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό, είναι πολύ εξειδικευμένο το θέμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι στον τομέα αρμοδιότητάς του, στο λιανεμπόριο και την εστίαση, ισχύουν τα δυο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα.

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με υποχρεωτικό self test δύο φορές την εβδομάδα καθώς και χρήση μάσκας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: