ΝΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ: Η δραστήρια και αποτελεσματική Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών

Οι γόνιμες και δημιουργικές συνεργασίες που έχει συστηματικά αναπτύξει η κυρία Νάνου με όλους τους Δημάρχους του Νότιου τομέα έχουν φέρει ήδη ορατά αποτελέσματα και χρόνια προβλήματα σε δήμους της Νότιας Αθήνας βρίσκουν επιτέλους την λύση τους .

Τα τελευταία έργα της Περιφέρειας στον Νότιο Τομέα που έγιναν υπό τον συντονισμό και την συνεχή επίβλεψή της είναι η παράδοση πριν λίγες μέρες στο επιβατικό κοινό, του τμήματος της γραμμής του ΤΡΑΜ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση της Περιφέρεια Αττικής.

Η νέα σύγχρονη γραμμή βρίσκεται σε χαμηλότερη υψομετρικά θέση για την καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία του Μοσχάτου και της Καλλιθέας. Αυτό επιτεύχθηκε με την κατασκευή υπόγειας διάβασης, με την οποία ελευθερώνονται δύο επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας στην παλιά παραλιακή Εθν. Μακαρίου.

Για την ανακατασκευή της γραμμής χρησιμοποιήθηκε το σύγχρονο σύστημα επιδομής RhedaCity που αφενός εξασφαλίζει μεγάλη ελαστικότητα για μείωση του θορύβου και απορρόφηση κραδασμών, αφετέρου επιτρέπει την μελλοντική αποσυναρμολόγηση – συναρμολόγηση της τροχιάς σε σύντομους χρόνους.

Η αναβάθμιση του δικτύου των ΜΜΜ βελτιώνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, συμβάλλοντας στην  δημιουργία λειτουργικών, ανθεκτικών, βιώσιμων πόλεων. Και φυσικά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, έργο μητροπολιτικής λειτουργίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και επισκέπτες της Αττικής, καθώς και για την ελληνική οικονομία.

Οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ως προς τη Β’ φάση της ανάπλασης υπηρετούν κυρίως 2 στόχους:

Την εξεύρεση βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης και της καλύτερης δυνατής μεθόδου δημοπράτησης.

Εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οφείλουμε να τις αναζητήσουμε και αξιοποιήσουμε, ώστε να απελευθερώσουμε τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι θα διοχετευθούν σε περισσότερα έργα προς όφελος και των 66 Δήμων της Αττικής και τα οποία θα παραδοθούν σε άμεση χρήση των πολιτών της Αττικής.

Την ελεύθερη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση των πολιτών στο Οικολογικό Πάρκο, η λειτουργική βιωσιμότητα του οποίου θα είναι εξασφαλισμένη σε βάθος χρόνου. Σκοπός είναι να προληφθούν φαινόμενα υποβάθμισης ή εγκατάλειψης των κοινόχρηστων χώρων και να μην μετεξελιχθεί το μητροπολιτικό πάρκο σε έργο «κουφάρι», όπως άλλα Ολυμπιακά ακίνητα.

Όπως λέει και η ίδια “Κοινός στόχος να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη αυτή τη χρονική στιγμή αστική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και να «επιβιώσει» σε βάθος χρόνου”.

Ποια είναι η Δήμητρα Νάνου:

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές αφενός στο Université Paris I – Panthéon Sorbonne (Γαλλία) από το οποίο έλαβε τον τίτλο D.E.A. de Droit francophone des affaires (Eμπορικό Δίκαιο), αφετέρου στο Université Catholique de Louvain, Louvain-La-Neuve (Βέλγιο) από το οποίο έλαβε τον τίτλο D.E.S. en Droit économique (Οικονομικό Δίκαιο). Μελέτησε ιδιαίτερα το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις άμεσες επενδύσεις και την ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών

Συνεργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, DG Research / Direction C: Competitive and Sustainable GROWTH C.O3 Administration and Finance (1999)

Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ασκεί δικηγορία από το 2000 με ειδίκευση σε θέματα εργατικού δικαίου, δικαίου συμβάσεων και εταιριών. Συνεργάζεται με τη δικηγορική εταιρία «Μπακόπουλος Καθάρειος»
Από το Νοέμβριο 2007 μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2009 διετέλεσε Νομική Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης

Έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτική Σύμβουλος Νέας Σμύρνης (δημοτικές εκλογές 2014, 2010, 2006)
Ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Νομικών ,Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και τακτικό μέλος Διοικητικών Συμβουλίων ν.π.δ.δ. όπως το «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης», η «Εθνική Στέγη», ο «Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης», του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών – Πειραιώς, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Είναι μέλος της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης της Ν.Δ. , της Ε.Κ.Ο. Δικηγόρων Αθηνών
Δηλώνει :

«Η κοινωνική αλληλεγγύη, η άθληση και η ποιότητα ζωής αποτελούν βασικά ενδιαφέροντά μου, τα οποία υπηρετώ από τις θέσεις που με έχουν αναδείξει οι συμπολίτες μου».

Και το έχει αποδείξει επιτυχώς στον ενάμιση χρόνο της θητείας της ως Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών. Ενάμιση χρόνος ειλικρινούς, εξελικτικής και εποικοδομητικής συνεργασίας με όλους τους φορείς , παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εν μέσω Πανδημίας, έχει δικαιώσει απόλυτα όσους την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για μια ακόμη φορά αλλά και την επιλογή του Περιφερειάρχη κ Πατούλη…

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Την θωράκιση του ΕΣΥ με κλίνες ΜΕΘ και ανθρώπινους πόρους…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!