Κρήτη: Ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές

Το άνοιγμα 12 επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην Κρήτη, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Πρόκειται για τα Κέντρα Υγείας ΡεθύμνουΧανίωνΝέας Αλικαρνασσού (στην 2η ΤΟΜΥ Ηρακλείου), στην ΤΟΜΥ Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, καθώς και στο Περιφερειακό του Ταυρωνίτη στα Χανιά.

«Αυτός είναι ο προγραμματισμός για την επιπλέον ένταξη εμβολιαστικών γραμμών, ωστόσο όπως είναι γνωστό από την αρχή της εμβολιαστικής κάλυψης, έχουμε ενεργοποιήσει στο σύνολο 73 εμβολιαστικές γραμμές στην Υγειονομική μας Περιφέρεια, που μπορούν να ανοίξουν ακόμα και σήμερα. Ακολουθούμε όμως έναν κεντρικό σχεδιασμό ο οποίος καθορίζεται από την κεντρική επιτροπή», επισήμανε η κα Μπορμπουδάκη.

Στόχος είναι, εφόσον η παραλαβή των εμβολίων γίνει από τις εταιρείες με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, στα τέλη Φεβρουαρίου ή έως τις αρχές Μαρτίου να έχουν αναπτυχθεί και τεθεί σε λειτουργία όλες οι εμβολιαστικές γραμμές που έχουν προγραμματιστεί από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Αναφερόμενη στην πορεία των εμβολιασμών των υγειονομικών στην Κρήτη, η κα Μπορμπουδάκη δήλωσε ότι οι υγειονομικοί της Κρήτης «έχουν την πρωτιά στη χώρα. Αναμένουμε να το δούμε και στους νοσηλευτές μας και στο λοιπό προσωπικό».

«Το στοίχημα είναι όχι να είμαστε πρώτοι για να το λέμε αλλά να είμαστε πρώτοι για να πετύχουμε και πολύ νωρίς την ανοσία στον πληθυσμό στην Κρήτη μας και να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι και για την τουριστική περίοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Το Ηράκλειο, σύμφωνα με την κα Μπορμπουδάκη, βρίσκεται στην 6η θέση πανελλαδικά συνολικά σε εμβολιασμούς στον πληθυσμό, τα Χανιά στην 12η, το Λασίθι στην 19η, ενώ το Ρέθυμνο βρίσκεται στην 40η θέση. Εχουμε παρατηρήσει ότι ο Νομός Ρεθύμνου έχει ένα χαμηλό ποσοστό, ωστόσο καταλαβαίνουμε, μπορεί να είναι ανθρώπινο. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα προβληματισμοί σχετικά με τα εμβόλια. Οι υγειονομικοί μας και όλοι εμείς εδώ είμαστε για να δώσουμε απαντήσεις».

διάβασε και αυτό  228 κρούσματα στην Ελλάδα

Συνολικά, μέχρι τώρα στην Κρήτη έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 23.183 πολίτες και υγειονομικοί και με τη δεύτερη 3.716.

Πηγή: hania.news

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο Δήμος Καρπενησίου βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την επερχόμενη κακοκαιρία!…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel