Νίκος Ανδρουλάκης απαιτούμε απάντηση από την Κυβέρνηση για ΑΔΑΕ

Στην ολοκλήρωση της εικόνας της θεσμικής παρακμής στην οποία έχει βυθίσει τη χώρα η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με δήλωσή του, μετά την παραλαβή επιστολής από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας της Αρχής για τις υποκλοπές. «Πριν πέντε μήνες ξεκίνησα έναν δύσκολο αγώνα, που είχα αποφασίσει ότι, παρά τις κραυγές και τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, θα ήταν απολύτως θεσμικός», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως μοναδικός του στόχος εξαρχής ήταν «να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών, που κακοποίησε βάναυσα η παρέα του Μαξίμου».

Αντιπαρέβαλε δε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απαγορεύει ως σήμερα τη νόμιμη ενημέρωση της Βουλής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Οι ίδιοι δηλαδή βουλευτές που προέτρεπαν επί μήνες τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια παράνομη διαδικασία ενημέρωσης “στο αφτί”, σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια. «Ολοκληρώνεται και τεκμηριώνεται έτσι η εικόνα της θεσμικής παρακμής, που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή -παρωδία και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών. Όλα αυτά συνιστούν διολίσθηση στον αυταρχισμό και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας πως δεν θα γίνουν βορά στην εξουσιομανία του κ. Μητσοτάκη όσα κατέκτησε με αγώνες ο ελληνικός λαός.

«Ο Πρωθυπουργός απόψε έχει δύο υποχρεώσεις: Η πρώτη, να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια. Και η δεύτερη, να προκαλέσει άμεσα, αύριο το πρωί, την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ», είπε κλείνοντας.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Στο Ντουμπρόβνικ θα παρευρεθεί σήμερα ο Νίκος ΔένδιαςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με σφραγισμένους φακέλους, κατ’…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: