Νίκος Παπαθανάσης προχωράμε σε Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφέρει για την επιτροπή «Εμβληματικών Επενδύσεων Εξαιρετικής Σημασίας». H επιτροπή,  επενδυτικών σχεδίων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4864/2021 περί Στρατηγικών Επενδύσεων, επικεντρώνεται στη γνωμοδότηση αναφορικά με τον εμβληματικό, ή μη χαρακτήρα των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν σε Στρατηγικές Επενδύσεις και αιτούνται να χαρακτηριστούν ως «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας» με σκοπό να λάβουν τα κίνητρα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μεταξύ των οποίων και η επιχορήγηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, των οποίων η πολύχρονη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία αποτελεί εχέγγυο.

kalitheapress gr

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Ευάγγελος Σαμπράκος, και μέλη ο Πολιτικός Μηχανικός Νικόλαος Σταθόπουλος και ο καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δουκίδης.

Αναπληρωματικά μέλη της εν λόγω Επιτροπής είναι ο αν. καθηγητής Οικονομικών Μαθηματικών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Μιχελακάκης και οι Οικονομολόγοι Μυρτώ Παπαθάνου, και Απόστολος Χριστοδουλάκης.
Αναφερόμενος στην επιτροπή, που ταυτόχρονα αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των ταλέντων που διαθέτει σε πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι βέβαιος ότι, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής με το υψηλό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους επίπεδο θα κρίνουν τις επιλεξιμότητες των έργων που πραγματικά θα προσθέσουν αξία στους τομείς της οικονομίας και της επιστήμης στην πατρίδα μας».

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κρατικές ενισχύσεις: η Επιτροπή συνιστά να μην χορηγείται χρηματοδοτική στήριξη σε επιχειρήσεις που έχουν δεσμούς με φορολογικούς παραδείσους

Απάντηση

Recommended
 Ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: