fbpx
21 °C Athens, GR
27 Οκτωβρίου 2020

Oρίστηκαν οι ημερομηνίες για αιτήσεις συμμετοχής ωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλλιθέας

Η ΑμΚΕ «Δύναμη Ζωής», και ο Δήμος Καλλιθέας προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο είναι μια δομή που λειτουργεί στα πλαίσια του έργου «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλλιθέας» και συγκεκριμένα το Υποέργο 1, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλλιθέας, με κωδικό ΟΠΣ 5001284». Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στην οδό Ναυσικάς 5, παραπλεύρως του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή η οποία απευθύνεται σε κατοίκους του δήμου Καλλιθέας και έχει ως βασικό στόχο την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Όλοι οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ του Δήμου Καλλιθέας μπορούν να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως πόσα και ποια από τα παρακάτω κριτήρια πληρούν.
Τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ όσων θα αιτηθούν των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξαρτώνται από τα εξής:

  • Αν είναι κάτοικος Καλλιθέας
  • Αν υπάρχει κάποιο αναγραφόμενο μέλος που διαμένει με την οικογένεια με αναπηρία
  • Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα
  • Το είδος της οικογένειας (πυρηνική-μονογονεϊκή)
  • Αν υπάρχουν υπερήλικες
  • Αν υπάρχουν μέλη σε κατάσταση ανεργίας
  • Από το πλήθος των ακινήτων που διαθέτουν τα μέλη της οικογένειας βάσει της εικόνας του τελευταίου Ε9
  • Από το συνολικό τους τελευταίο ετήσιο εισόδημα καθώς οι οικονομικές προϋποθέσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές σε συνεργασία με το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας και είναι: για ένα άτομο, όριο εισοδήματος 5.000 € ενώ για κάθε επιπλέον άτομο προστίθεται το ποσό των 1.500 €. Στο σύνολο συμπεριλαμβάνεται και πάσης φύσεως επίδομα που έλαβε κάποιο μέλος του νοικοκυριού σύμφωνα με το τελευταίο Ε1.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Από Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στην Ανδρομάχης 100. (28 Οκτωβρίου αργία). Ώρες: 09:00 έως και 12:30 με σειρά προτεραιότητας. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα παραδίδονται στους υπαλλήλους σε κλειστό φάκελο με γραμμένο το Ονοματεπώνυμο του δικαιούχου (1 φάκελος για τις δωροεπιταγές Χριστούγεννα-Πάσχα και 1 φάκελος για το Κοινωνικό Παντοπωλείο). Άτομα άνω των 65 ετών ή ΑΜΕΑ θα εξυπηρετούνται με ραντεβού στο τηλ.: 2109532712.

Συνημμένα:

Πηγή: kallithea.gr

Related articles

Ο Δημήτρης Γκίκας στη Γιώτα Χουλιάρα και στο Geopolitcs για το βιβλίο του: “ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ”

Ο δρ Δημήτρης Γκίκας παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Γιώτα Χουλιάρα και στο  με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του βιβλίου και τη μακροχρόνια έρευνά του σε θέματα στρατηγικής σκέψης και μάνατζμεντ. 1) Πρόσφατα, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βροτέας ο πρώτος τόμος της σειράς «Φιλοσοφία και Σύγχρονος Κόσμος», μια μελέτη που εκπονείτε εδώ και χρόνια. Ο πρώτος τόμος […]

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Χρήστος Καπάταης με πράξεις στηρίζει το ΓΣ Καλλιθέας

Ο αντιπεριφερειάρχης του Νοτίου Τομέα κ. Χρήστος Καπάταης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ κ.Τάσο Μουράτη ( Γενικό Αρχηγό Τμημάτων Υποδομής) και κ. Γιώργο Θάνο (Σύμβουλο Προέδρου & Δημοσίων Σχέσεων) με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων υποδομών (ποδόσφαιρο, στίβο, ενόργανη) . Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Καπάταη να διαβεβαιώνει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *