App Icon

O Aντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ευσταθίου απαντά στον Δημήτρη Μπιζιώτα

Η Κριτική μας στη διαδικτυακή σελίδα kallithea Press απέναντι στα κακώς κείμενα της διοίκησης ήταν και είναι δεδομένη και η επικρότηση και των καλών και η δημοσιοποίηση τους. Όμως αυτήν την χρονική περίοδο για εμάς οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν λόγο ούτε οι κριτικές σημασία έχει να μείνουμε ζωντανοί από αυτον τον πόλεμο με τον γνωστό άγνωστο ύπουλο εχθρό. Με βάση αυτά στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ευσταθίου και του ζητήσαμε να μας απαντήσει στις ερωτήσεις μας οι οποίες είναι και ερωτήσεις δικές σας. Ακολουθεί η συνέντευξη του αλλά και φωτογραφίες των εργαζόμενων του Δήμου εν ώρα εργασίας που ευτυχώς έχουν όλα τα μέτρα προστασίας.

Εχει τηρηθεί για τους εργαζόμενους τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή τους;

Εννοείται πως έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους. Στολές εργασίες μιας χρήσης καθημερινά, γάντια ειδικά, μάσκες, γιλέκα και γυαλιά google στους συνοδούς απορριματοφόρων. Όμως να τονίσω πως όλα αυτά οι εργαζόμενοι τα έχουν όλο τον χρόνο.
Επίσης έχουν δοθεί σε όλους τους οδηγούς απορριματοφόρων αντισηπτικά.

Τι μέτρα έχει πάρει ο Δήμος για την καθαριότητα επιπλέον;

Έχουμε πυκνώσει τις βάρδιες και τα δρομολόγια των καδοπλυντηρίων. Περίπου 300 κάδοι πλένονται καθημερινά μετά την αποκομιδή.Επίσης 2 υδροφόρες επί 12ώρου πλένουν με απολυμαντικό όλους τους δρόμους.
Τέλος υπάλληλοι του δήμου, έχουν συγκροτήσει ειδικά συνεργεία, και κάνουν απολύμανση σε όλους τους κάδους, σε όλα τα παγκάκια, σε όλες τις στάσεις λεωφορείων και στους μικρούς κάδους που βρίσκονται στους δρόμους.

Έχετε εργαζόμενους που είναι ευπαθείς ομάδες στο τομέα της καθαριότητας για αυτούς τι μέτρα έχετε πάρει;

διάβασε και αυτό  Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΑΣ ΡΙΤΖΙ

Ναι υπάρχουν εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είναι 36 άτομα, και όλοι έχουν απαλλαχθεί από την εργασία τους από την πρώτη στιγμή.

Υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας να γίνει πρόσληψη και αλλου προσωπικού ύστερα και από την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι σας δίνεται η δυνατότητα;

Ναι είναι στα άμεσα σχέδια μας να προσλάβουμε περίπου 50 άτομα για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον νευραλγικό αυτό τομέα της καθαριότητας.

Εκτός από Αντιδήμαρχος Καθαριότητας είστε και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Τι μέτρα έχει πάρει ο Δήμος;

Έχουμε κλείσει όλες τις παιδικές χαρές, τα πάρκα, τους αθλητικούς χώρους ( κλειστούς και ανοιχτούς), τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων. Επίσης έχουμε μαζέψει όλα τα παγκάκια από τις 3 κεντρικές μας πλατείες, προκειμένου να μη γίνεται συνάθροιση κοινού.
Και επειδή θέλουμε όλα αυτά να τηρούνται υπάρχει καθημερινός έλεγχος για μα μην γίνεται παραβίαση των παραπάνω μέτρων. Τέλος σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, δεν προσέρχεται το κοινό, αλλά η εξυπηρέτηση τους γίνεται εξ αποστάσεως με διαφορά μέσα.

Παρατήρησα ότι γίνεται πρωί μεσημέρι βράδυ τώρα η αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά και ο καθαρισμός κάδων τις τελευταίες ημέρες θα συνεχιστεί αυτό με εντατικοτερους ρυθμούς;

Είναι αλήθεια. Αυτό γίνεται α) προκειμένου το προσωπικό να χωρίζεται σε βάρδιες και να μην υπάρχει συγχρωτισμός στους χώρους του δημοτικού γκαράζ, β) για να μην μένουν πολλά απορρίματα αμάζευτα στους κάδους, γ) για τον καλύτερο συντονισμό ώστε μετά την αποκομιδή να πλένουν τα πλυντήρια τους κάδους και δ) για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Να πω την αλήθεια, είναι ένα πρόγραμμμα που θα μου άρεσε να υνεχιστεί για όλο το χρόνο, όμως δεν είναι εφικτό λόγω της κίνησης που θα δημιουργείται στους δρόμους. Μην ξεχνάμε ότι τώρα, δυστυχώς, οι δρόμοι είναι άδειοι λόγω κλειστών επιχειρήσεων και σχολείων.

διάβασε και αυτό  Το πρόγραμμα Εξοικονομώ ανοίγει μετά το lockdown;

Όσο αφορά τα παλιά έπιπλα μπάζα κλαδιά που πετάνε πολλοί σε διάφορες γειτονιές της Καλλιθέας τι κάνετε υπάρχει κάποιος τρόπος να μαζευτούν άμεσα;

Όπως όλο τον χρόνο, τρέχουμε πίσω από όλους τους ασυνείδητους που απροειδοποίητα απορρίπτουν καθετί που δεν τους κάνει. Χωρίς να σκεφτούν τους συνανθρώπους τους και την δημόσια υγεία. Έτσι και σε αυτές τος δύσκολες στιγμές, προσπαθούμε με τα άτομα που διαθέτουμε να τα μαζεύουμε όσο πιο άμεσα γίνεται. Κάνω και από εδώ έκκληση σε όλους να μην απορρίπτουν ογκώδη, κλαδιά και μπάζα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, διότι το προσωπικό μας, λόγω αδειών, δεν επαρκεί. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των κάδων και η απολύμανση.

Έχετε απολυμαίνει διάφορους χώρους στο Δήμο και αν ναι ποιοι είναι αυτοί και ποιους πρόκειται να απολυμάνετε επιπλέον;

Έχουμε απολυμάνει το δημαρχείο, τα ΚΕΠ, τα δημοτικά ιατρεία, όλες τις υπηρεσίες που εδρεύουν στο παλαιό δημαρχείο, το δημοτολόγιο, το γκαράζ αυτοκινήτων. Επίσης όπως προανέφερα όλες τις πλατείες, τα παγκάκια, τους κάδους και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Όλους αυτούς τους χώρους θα τους απολυμάνουμε ξανά από αύριο.

Στις πλατείες ιδιαίτερα της Δαβάκης υπάρχουν πολλοί που κάθονται οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας υπαρχει κάποια σκέψη για απομάκρυνση τους;

Έχουμε απομακρύνει από προχθές όλα τα παγκάκια από την πλατεία δαβακη, Κύπρου και Τζιτζιφιών. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, ότι πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για το συμφέρον της ατομικής τους υγείας αλλά και της δημόσιας υγείας.

Το μήνυμα που απευθύνετε στους δημότες αλλά και στην Αντιπολίτευση που σας κάνει κριτική;

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης: Δωρεάν Εμβόλια σε όλους όταν τα έχουμε

Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθεας με αίσθημα ευθύνης, διαβεβαιώνει όλους , δημότες και συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ότι χωρίς φανφάρες και επικοινωνιακά παιχνίδια βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στην καθεμία και στον καθένα. Πράττει όλα αυτά που από τον ΕΟΔΥ προβλέπονται, και σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης από αύριο ξεκινάει και ένα εκτενέστερο προγραμμα βοήθειας στο σπίτι σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ένα προσωπικό μήνυμα του οικογενειάρχη Κώστα Ευσταθίου σε όλους.

Μείνετε όλοι στο σπίτι, αν θέλουμε να ξαναδούμε σύντομα όλους αυτούς που αγαπάμε. Η εποχή δεν προσφέρεται για ηρωϊσμούς. Δεν κάνει καλό σε κανένα. Ήρθε η ώρα να πραξουμε με αίσθημα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Γκαλ Γκαντότ, Νάταλι Πόρτμαν και άλλοι διάσημοι σε καραντίνα τραγουδούν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: