Ο εμβολιασμός όλων θα μας σώσει από τέταρτο κύμα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έκανε λόγο για πιθανότητα νέας χαλάρωσης των μέτρων, αναφερόμενος στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη.

Όπως τόνισε, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη και αν τα νούμερα το επιτρέψουν θα υπάρχει νέα χαλάρωση, χωρίς ωστόσο, όπως είπε να μπορεί να προβλέψει τις αποφάσεις της επιτροπής.

«Περιμένουμε σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα μετά τις 15 Ιουνίου», είπε.

Για την συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθούν προνόμια σε εμβολιασμένους ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι είναι γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλες δυνατότητες από του ανεμβολίαστους. Ωστόσο, σημείωσε ότι «στην χώρα έχουμε πρόβλημα με τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί», τονίζοντας πως «οι δυο στους τρεις που έχουν εμβολιαστεί δεν είναι αφελείς»

Παράλληλα, ανέφερε με δεικτικό τρόπο για όσους δεν εμβολιάζονται πως «αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη ενημέρωση από ότι το επιστημονικό προσωπικό της χώρας τότε έχουμε πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι «είναι πιθανό ένα τέταρτο κύμα αν δεν εμβολιαστούμε πλήρως».

Πηγή: vradini.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δήμητρα Νάνου Συνεχίζονται τα rapid test στη Περιφέρεια με την Δράση Ιπποκράτης

Απάντηση

Recommended
H Φωτεινή Χαλαστάνη στην Ομάδα του Έρευνα Press Group με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: