Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τον καθαρισμό 14 παραλιών του Σαρωνικού

Με την αξιοποίηση ενός στόλου 27 οχημάτων και με 45 στελέχη της, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της δράσης καθαρισμού 14  Παραλιών του Σαρωνικού, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και το Σούνιο. Η δράση, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο Σάββατο 3 Ιουλίου και σε νησιά του Σαρωνικού, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

kalitheapress gr

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις ομάδες εθελοντών, στα στελέχη της Περιφέρειας, στους Δημάρχους και σε όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να καθαριστούν συνολικά 55 χιλιόμετρα ακτών του Σαρωνικού. Ο Γ. Πατούλης διατύπωσε τις θερμές ευχαριστίες του και προς τον επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκάϊ Γ. Σπανολιό, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μαζί του και με όλο το δυναμικό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποφέρει κάθε φορά ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για το Περιβάλλον.

kalitheapress gr

«Σήμερα αποδείχθηκε στην πράξη ότι η συμμαχία ευθύνης είναι ισχυρή και μπορεί να συμβάλει προκειμένου να γίνει η Αττική μια πράσινη Περιφέρεια με σεβασμό στο περιβάλλον.Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με τις εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού συμβάλουμε ενεργά στην προσπάθεια να διατηρηθούν καθαρές οι παραλίες μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται και το επόμενο Σάββατο σε νησιά του Σαρωνικού και είμαι βέβαιος ότι θα είναι συμπαραστάτες μας στη δράση καθαρισμού τόσο οι δήμοι, όσο και οι πολίτες. Εκ μέρους της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους εσάς που βοηθήσατε για να προσθέσουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στον αγώνα που κάνουμε. Ενωμένοι δημιουργούμε μια αλυσίδα αγάπης και ευαισθητοποίησης μας. Για μια πράσινη Περιφέρεια με σεβασμό στο περιβάλλον» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Οι δράσεις καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο, στην Παραλία Μπάτη, στον Άλιμο, στις Παραλίες Α και  Β Αλιπέδου, στη Γλυφάδα, στη Μαρίνα Γλυφάδας, στη Βουλιαγμένη, στην Παραλία “Μεγάλο Καβούρι”, στο Δήμο Κρωπίας, στις Παραλίες “Αγία Μαρίνα” και “Λομβάρδα”, στην Ανάβυσσο, στην Παραλία Αλυκών, στο Λαγονήσι, στη Παραλία μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Λαύριο, στις Παραλίες “Πούντα Ζέζα” και “Λιμάνι Πασά”, στις Παραλίες Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας.

διάβασε και αυτό  Webcast | Online challenge & εργαστήρια | Άρθρα

                        Ραντεβού στα νησιά του Σαρωνικού στις 3 Ιουλίου

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και των τοπικών Δήμων, το Σάββατο 3 Ιουλίου καθαρίζει παραλίες σε νησιά του Αργοσαρωνικού. Στη μεγάλη αυτή δράση, θα συμμετέχουν Εθελοντές, ενώ  θα ενεργοποιηθούν και οι Δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκείμενου ο κόσμος να απολαύσει το Καλοκαίρι καθαρές παραλίες. Οι Παραλίες που θα καθαριστούν, καθώς και τα σημεία συνάντησης των Εθελοντών στις 10:00 το πρωί είναι:

Στο Αγκίστρι, στις Παραλίες Σκάλα & Μεγαλοχώρι.  Σημείο συνάντησης για τη Παραλία Σκάλα: το parking των Αθλητικών εγκαταστάσεων του τένις.  Σημείο συνάντησης για τη Παραλία Μεγαλοχώρι: λίγο πριν το Κεντρικό Λιμάνι.

Στην Αίγινα, στην Παραλία Καμάρες. Σημείο συνάντησης: το Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.

Στον Πόρο, στην Παραλία Ψιλή Άμμος. Σημείο συνάντησης: η αρχή της Παραλίας.

Στα σημεία των καθαρισμών, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID-19. 

Πηγή: notia.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Mία αξέχαστη εμπειρία έζησαν 29 παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel