Σύσσωμοι οι πολίτες είπαν όχι στην κυκλοφοριακή μελέτη “Δήμου Καλλιθέας”

Με πλήρη αποτυχία για τον ίδιο στέφθηκε η χθεσινή εκδήλωση του Δημάρχου Καλλιθέας για την κυκλοφοριακή μελέτη γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχου στις Τζιτζιφιές.

Ο στόχος της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ξεκάθαρος εξαρχής. Το σχετικό ΦΕΚ εκδόθηκε ένα χρόνο πριν, γεγονός που δείχνει ότι σκοπός του Δημάρχου δεν ηταν ουσιαστική  ενημέρωση των κατοίκων, αλλά μια ακόμα προεκλογική φιέστα.

Γιατί άλλωστε να ενδιαφερθεί ο Δήμαρχος Καλλιθέας για τις Τζιτζιφιές όταν τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει αλλάξει ούτε μια πλάκα στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να σκοντάφτουν καθημερινά όχι μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Ιδρύματος;

Η φιέστα όμως δεν πέτυχε. Σύσσωμοι οι πολίτες των Τζιτζιφιών και οι φορείς που παρευρέθηκαν καταδίκασαν την πολεοδομική μελέτη ως αποτυχημένη και αντιπεριβαλλοντική.

Πως θα ήταν εξάλλου διαφορετικά όταν οι μονοδρομήσεις που ήδη εφαρμόστηκαν δεν είχαν αποτέλεσμα; Σε ποια πολιτισμένη πόλη του σύγχρονου κόσμου κόβεται ένα πεζοδρόμιο τεσσάρων μέτρων για να δοθούν τα δύο μέτρα σε στάθμευση αυτοκινήτων και από τα δύο μέτρα που απομένουν το ένα μέτρο να το καταλαμβάνει δέντρο; Αυτό το ονομάζουν οι μελετητές βιώσιμη Αστική Ανάπλαση;

Ποιος δίνει το δικαίωμα σε μελετητές, ακόμα και του Νιάρχου, να μειώνουν το ζωτικό χώρο των πεζών (κατοίκων και επισκεπτών) υπέρ των αυτοκινήτων; Γιατί δεν μονοδρομείται η οδός Πεισιστράτου όπως οι υπόλοιποι δρόμοι που μονοδρομήθηκαν; Γιατί δεν δίνονται οι θέσεις στάθμευσης στους μονίμους κατοίκους ώστε να εξυπηρετηθούν κοντά στις κατοικίες τους όπως γίνεται σε άλλους δήμους; Γιατί δεν παραχωρείται ο τεράστιος χώρος του Ταε κβο ντο στους επισκέπτες του Νιάρχου; Αυτά και άλλα πολλά ανέφεραν οι εκπρόσωποι φορέων των κατοίκων Ιλισός, Κίνηση κατοίκων Τζιτζιφιών Καλλιθέας και Κυψέλης Πολιτισμού Καλλιθέας καθώς και το σύνολο σχεδόν των πολιτών που έλαβαν τον λόγο αναφερόμενοι κατά της πολεοδομικής μελέτης.

Οι εντάσεις δεν αποφεύχθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από συνεργάτες του δημάρχου που τα είχαν χάσει από τις αντιδράσεις των κατοίκων .

Η αντίδραση των κατοίκων είναι και ο λόγος που ο Δήμαρχος Καλλιθέας ενώ θα μπορούσε να προκηρύξει εδώ και ένα χρόνο τη σχετική εργολαβία, την αποφεύγει. Γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε σε ευθεία σύγκρουση τους κατοίκους με την παράταξή του και μάλιστα ενόψει δημοτικών εκλογών.

Ελπίζουμε από τη χθεσινή αποτυχημένη φιέστα που σχεδίασε να πήρε ένα μάθημα ο δήμαρχος για το τι συμβαίνει όταν οι αιρετοί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών αλλά τρίτων.

Μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη που να διορθώνει τα κενά της υπάρχουσας πρέπει να προκηρυχτεί από την επόμενη  Διοίκηση του Δήμου προς το συμφέρον των κατοίκων, από τη στιγμή που είναι εντελώς παράτυπο να αποδεχθεί ο Δήμος αυτήν την ιδιωτική μελέτη αντί να την προκηρύξει ο ίδιος ως δημοτικό έργο.

Ένα αμείλικτο ερώτημα απασχολούσε τους κατοίκους που παρευρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση. Γιατί ένας Δήμαρχος να αδιαφορεί δημόσια για την ποιότητα ζωής και τις αντιδράσεις των πολιτών του; Μήπως σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά την ήττα του στις εκλογές;

kalitheapress grkalitheapress gr

kalitheapress grkalitheapress grkalitheapress grkalitheapress gr

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
«Επισημοποιήθηκε» η φημολογούμενη κάθοδος του Γιώργου Βουλγαράκη, στο Δήμο της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel