Παλαιό Φάληρο: 30 νέοι κόκκινοι κάδοι Ανακύκλωσης για ρούχα

Τοποθέτηση κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και λευκών ειδών σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM πραγματοποίησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Με το εγχείρημα αυτό, ο Δήμος επιχειρεί να μειώσει τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων και να παρακινήσει τους πολίτες να ανακυκλώσουν τα ρούχα και τα υλικά τους.

Έχει υπολογιστεί ότι κατά μέσο όρο, ο κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσύρει δεκαπέντε κιλά ρουχισμού ανά έτος. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο ρουχισμός αυτός να καταλήγει στα αστικά στερεά απόβλητα. Με τους νέους κόκκινους κάδους, ο Δήμος φιλοδοξεί στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και στη σωστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Ρουχισμός διατίθεται επίσης για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές.

Τα υπόλοιπα εξάγονται για επανάχρηση, ενώ τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αλλιώς, φτιάχνονται φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων.

«Η δημιουργία του νέου δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων με τους συνολικά τριάντα κόκκινους κάδους που θα τοποθετηθούν και η θετική ανταπόκριση των δημοτών, αναμένεται να έχει σοβαρά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για όλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Πηγή: xtypos.grFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ελένη Πέτα και Δήμος Κοζάνης «Κουρασμένες γυναίκες»

Απάντηση

Recommended
Για την πορεία των προγραμματισμένων έργων και δρομολογημένων παρεμβάσεων για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: