Παναγιώτης Τσάκος: Η ναυτιλία φέρνει χρήματα στην Πατρίδα μόνο όταν έχει Έλληνες να την υπηρετούν

Η ναυτιλία φέρνει χρήματα στην Πατρίδα μόνο όταν έχει Έλληνες να την υπηρετούν

Ομοίωμα του θρυλικού θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» χάρισε στα Ψαρά ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Το προσφερόμενο ομοίωμα είναι το τρίτο μιας σειράς παρόμοιων ομοιωμάτων που το Δ.Σ. του Ιδρύματος Τσάκος αποφάσισε να προσφέρει, κυρίως σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην απελευθέρωση των οποίων το θρυλικό πλοίο συνέβαλε τα μέγιστα στον αγώνα της Επανάστασης.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν η σύζυγος του Περιφερειάρχη κ. Δήμητρα Μουτζούρη, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας & Ανάπτυξης, Λεωνίδας Αθηνάδης, ο υποναύαρχος Π.Ν. Στέλιος Κωστάλας, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ  Ταξίαρχος κ. Κολοκοτρώνης, ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, ο Διοικητής της Π.Υ. Χίου Γιάννης Βουράκης και ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινόςο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο Λιμενάρχης Χίου, Παντ. Βατούσης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών Χίου, Γιάννης Μάργαρης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου, Ευστάθιος Μερκούρης, o  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλος Καλογεράκης, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημιου Αιγαίου καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, ο Προέδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Υποναύαρχος (ε.α.) του Λιμενικού Σώματος, Σταύρος Μιχαηλίδης καθώς και πλήθος Ψαριανών και Χιωτών.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας που προηγήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, το ημερολόγιο 2022 της Μητροπόλεως θα είναι αφιερωμένο στον Ψαριανό Κωσταντή Κανάρη.

Κατά την εκδήλωση που έγινε στην Πλατεία των Ψαρών η καθηγήτρια ναυτιλιακής Ιστορίας και Αρχαιολογίας  Τζελίνα Χαρλαύτη, μίλησε για τις περιόδους της Ψαριανής ναυτιλίας. Ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Κώστας Βρατσάνος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καθώς και ο Πρόεδρος του  Ιδρύματος “Μ. Τσάκος” κ. Ευθύμιος  Μητρόπουλος.

διάβασε και αυτό  Ο χάρτης του ΜΕΤΡΟ δείχνει Ίλιον. Τι θα γίνει με τη Γραμμή 2;

Ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος τόνισε χαρακτηριστικά: Ποιος τουρισμός φέρνει χρήματα. Η ναυτιλία φέρνει χρήματα στην Πατρίδα μόνο όταν έχει Έλληνες να την υπηρετούν. Ο ΝΟΧ έχει τα χάλια του. Πρέπει να βοηθήσουμε να τον συνεφέρουμε. Έβγαλε Ολυμπιονίκες κρίμα στους λεβέντες του. Πρέπει να αυξήσουμε το δυναμικό μας καθώς από τις σχολές βγαίνουν 300 κάθε χρόνο Έλληνες και στην σύνταξη 1,000!. Στα καλά χρόνια φέρνει 20 δις η ναυτιλία καθαρά. Κάμετε τα Ελληνόπουλα να γνωρίσουν τη θάλασσα να την δοκιμάσουν και να την αγαπήσουν. Δεν θα απογοητεύουν. Ο στόλος είναι μια τεράστια προίκα.

πηγή www.chiosin.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στα πλαίσια του 6ου ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Καλλιθέας παρουσιάζεται το έργο …
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: