Παπαστεργίου: «Είμαστε στην πρίζα! Τώρα είναι η ευκαιρία για την ηλεκτροκίνηση οχημάτων»

Στην μεγάλη ευκαιρία που έχουν οι Δήμοι για την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου που συμμετείχε στο 4ο Auto Forum.

Την ανάγκη για ολιστική αντιμετώπιση του θέματος της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα τροφοδοτείται από πράσινη καθαρή ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές χωρίς αρνητικό αποτύπωμα στις πόλεις, τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και επεσήμανε την μεγάλη ευκαιρία δίνεται στους πολίτες από την πολιτεία για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου οχήματος αλλά και στους Δήμους να τρέξουν προγράμματα μέσω του «Αντώνης Τρίτσης» αλλά κυρίως του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε:

«Σε 270 Δήμους ήδη τρέχουν οι μελέτες και οι διαδικασίες για την προμήθεια φορτιστών και τη μελέτη χωροθέτησης των σημείων που θα τοποθετηθούν (ΣΦΗΟ). Χρειάζονται γενναία μέτρα προς την εφαρμογή του εξηλεκτρισμού. Η ΚΕΔΕ, με την πολύ καλή συνεργασία με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και  Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, είναι παρούσα στην προώθηση της αναγκαιότητας της ηλεκτροκίνησης. Θέλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά με την απαραίτητη  παραγωγή της ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών. Στοίχημα είναι να φτιάξουμε ενεργειακά αυτόνομες τις πόλεις μας, βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση. Οραματιζόμαστε πιο καθαρές, πιο βιώσιμες, πιο ήσυχες πόλεις και η ηλεκτροκίνηση μας δίνει ένα πεδίο δόξης λαμπρό».

Πηγή: otavoice.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον Έβρο την Δευτέρα

Απάντηση

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: